Home & Garden >> Hem Trädgård >> Home Appliances >> sophantering >> Content

Vad är det bästa sättet att ta bort lukt från en sophantering

Om det finns en lukt drivande från din diskbänk , kan det komma från sophantering . När de roterande bladen hacka och pressa maten , kan kraften av bladen slunga en slurry av mark upp partiklar ända upp dräneringsaxelnsom kan hålla sig till rören och fortsätter att brytas ner. Ibland maten stowed ned förfogande förblir i rören och kan så småningom leda till en rutten lukt att komma in i köket. Lyckligtvis finns det flera sätt att hjälpa säkerställa ditt förfogande förblir luktfria . Slipa det upp

Den första nyckeln till att ta bort den äckliga lukten från ditt förfogande är att se till att all mat du sätter i det blir mals helt. Pushing matrester i sjön och snabbt pulserande förfogande för att mala det kanske inte är tillräckligt för att spola ner rören och in i avlopp eller septitank . Du kan höra skillnaden i tonen av bladen när de övergår från att hacka mat att snurra fritt utan hinder . Låt avyttring springa tillräckligt länge för att helt mala maten , och hålla kranen igång samtidigt för att spola ner allt .
Plugga det

Ibland kör kranen medan slipning maten tillåter inte tillräckligt med vatten för att skölja ut avyttringen helt. För att ge rören en grundlig flush efter slipning maten , anslut diskbänken och fyller det en halv till två tredjedelar djupt med varmt vatten och en liten skvätt diskmedel . När diskhon är fylld , når ner och dra ur diskhon , slå på omhändertagande igen och låt det varmt såpvatten spola ut i avloppet . Addera Rengör P - Trap
< br >

Avyttringen är inte alltid lyckas på slipning upp maten till en mosad konsistens . När större bitar av mat gör det förbi bladen och in i röret , kan de fastna i p - fällan under diskbänken . Ansamling av matrester och fett kan så småningom bilda en partiell täppa av ruttnande organiskt material som till slut skapar en ruttnande lukt som driver in i avloppet . När detta händer , kan det påverka vattenavrinning och måste rensas ut .

Med en hink vatten in under fällan , skruva loss p - fällan och låt vattnet rinna ut . Skakning fällan eller näven den mot sidan av skopan kommer förmodligen att göra täppa falla ut. Du kan även behöva använda en sked eller andra långa föremål att gräva ut blockeringen , vilket inte är en angenäm uppgift , men det kommer att ta bort lukt .
Vinäger Cubes

Om du misstänker att lukten från avyttring orsakas av mat i och runt kniv område som har lyckats hålla sig på väggarna i rören , kan du använda ättika för att ta bort lukten . Häll vinäger i en isbit fack och göra vinäger kuber . Slå om omhändertagande med kran som kör långsamt , droppe i kuberna en i taget och låt bladen slipa upp dem , vilket kommer att hjälpa skrubba bort de drabbade - på livsmedel och spola ner dem i avloppet medan deodorizing förfogande .
Addera
från:http://hem.98905.com/home-appliances/garbage-disposal/1012007792.html

Copyright © Hem Trädgård All rights reserved.