Home & Garden >> Hem Trädgård >> Home Appliances >> sophantering >> Content

Hur man gör en Matlagning Gas Med biogas

Biogas , också ibland kallas " förnybar naturgas , " är bränsle som skapats av rötning av organiskt , biologiskt nedbrytbart material , som bortkastade eller skämd mat , växturklipp, gödsel , bortskurna kanter och avlopp . Den anaeroba rötningsprocessen utförs av naturligt förekommande bakterier som trivs i miljöer med låg syrehalt ( därav namnet " anaerob " ) , som i botten av mark fyllningar . Dessa hjälp anaeroba mikrober fram en metanbaseradgas som kan användas för en rad ändamål , inklusive värme och matlagning . Även om det kanske inte är så produktiva och effektiva som de större skala och kära , kan du göra din egen matlagning gasproducerande rötkammare ansluten till en brännare som fungerar på samma principer som de professionellt gjorda kokare som använder denna design som skapas av den icke - vinstdrivande organisation , GreenLearning Kanada . Saker du behöver
Slangar fräs
Saxar
Skiftnyckel
Gummihandskar
Borrmaskin med ¼ - tums bit , eller korkborr
Limpistol , med limstift < br > elektrisk eller silvertejp
Sandpapper ( metall -fil fungerar också ) katalog Begagnad 18 ltr . klar plast vattenflaska
Stor Mylar heliumballong
Plast vatten kapsylen
Kopparrör ( 40 cm lång , 6,5 mm , 1/4-tums innerdiameter ) katalog T - kontakt för plastslang ( hullingförsedda , 6 mm eller ¼ " långa )
1 kork ( avsmalnande , 23 mm lång )
Clear vinyl slang ( 1,5 m lång , 4 mm eller ¼ - tums innerdiameter )
2 hulling beslag ( ¼ ; - tums x ¼ - tum ) katalog Kulventil ( 1/4-tums ) katalog 6 - 8L stallgödsel
Stor tratt
trä doweling eller stick ( 30 till 50 cm lång , 2 -3 cm tjock ) katalog vatten
bunsenbrännare
matcher eller en gnista tändare
Visa fler Instruktioner
bygga Biogas Collection System
1

Cut din 40 cm kopparröret i halv och slipa de skarpa kanter med sandpapper.
2

Sätt en ände av röret i hylsan av Mylar ballongen så röret sticker ca 2 cm in i ballongkammaren . Addera 3

efter att ha testat att se till att luft kan komma in och ut ur ballongen fritt genom att blåsa genom röret , tätt tejpa halsen av ballongen till röret för att göra en lufttät tätning . < br >
4

Borra ett hål genom centrum av kork , sätta några droppar varmt lim inuti och runt hålet och sätt i 1/4-tums T - adapter från stammen .

5

Skruva de två hulling beslag på ändarna av kulventilen och dra åt dem med en skiftnyckel .
6

Skär två 25 cm bitar från din vinylröret. Fäst en till vardera änden av hullingförsedda T - adapter .
7

Fäst hull montering av kulventilen till ena sidan av T - adapterslangenoch den andra , skjut den fria änden av den ballong s kopparrör inuti röret . Fäst den ordentligt med en generös omslag tejp .
8

Fäst resten av din vinylslangentill den fria änden av kulventilen och anslut den till din bunsenbrännare .
< br > att förbereda och lägga bränsle
9

Använda vid mynning tratt , sakta skopa små mängder av gödseln i halsen på din 18 ltr . plast vatten trumma med din träpinne pinne . Detta skulle vara en bra tid att bära dina gummihandskar .
10

Lägg tillräckligt med vatten för att fylla upp trumman nästan till toppen och lämnar bara några inches under nacken .
11

Använd träpinne för att blanda upp vattnet och gödselblandningför att frigöra luftbubblor .
12

Sätt i korken på din T - adapter set-up i vattnet trummans lock fäst vid halsen av vattentrummanoch kontrollera att den sitter ordentligt . Kontrollera också att kulventilen är i stängt läge .
13

Städa upp med tvål och vatten . Köpa och sälja The gasproduktion
14 < p > Placera systemet på en varm plats ( mellan 80 grader Fahrenheit och 100 grader Fahrenheit är perfekt ) för att hjälpa till att snabba upp bakteriernas matsmältningsprocess . På toppen av en radiator verk , liksom i ett genomgående soligt fönster , men om du väljer det senare , linda in kannan i svart plast eller konstruktion papper för att förhindra fotosyntetiska alger från att växa och ta avstånd från bränsle tillgänglig för bränsleproducerandemikrober .
15

Vänta några veckor för aeroba bakterier för att använda upp det befintliga syret i apparaten och sedan dö ut så att anaeroba bakterier kommer då att börja blomstra och monopolisera biogasbränsle.

16

Titta efter ballongen att börja blåsa , vanligtvis efter ungefär en månad .
17

Öppna kulventilen samt ventilen på bunsenbrännare . Samtidigt ha en vän att försiktigt pressa ballongen , använd en match eller gnista tändare för att tända brännaren , och du bör ha en liten gas brinnande spis för matlagning . Addera

från:http://hem.98905.com/home-appliances/garbage-disposal/1012007647.html

Copyright © Hem Trädgård All rights reserved.