# >> Hem Trädgård >  >> Home Appliances >> takfläktar >>

Takfläkt Regler för Vinter & Sommar

takfläktar skapar en vind på sommaren och hjälper till att dra ner luft från taket på vintern . Även om det inte finns någon hård-och - fasta regler om hur du ska köra din takfläkt , förstå hur det fungerar kan hjälpa dig att använda den för att ge maximal komfort , både när det är kallt och när det är varmt . Sommaren

Under sommaren kör fläkten moturs för att skapa en bris . För fläktar med en manöverbrytarepå väggen , är fläktriktningenframåt . Fläkthastigheter kan variera , men medium eller hög skapar en vind chill effekt . Den rörliga luften avdunstar svett från huden , vilket gör att du känner svalare .
Vintern

Använd takfläkt medurs för att tvinga varm luft i taket ner i rummet . Om din takfläkt drivs med en vägg manöverkontakt , ställa den på omvänt . Låg luftcirkulation är allt du behöver för att flytta varm luft ner .

Undantag

fläktar monterade på tak högre än 8 meter kräver mer fart för att cirkulera luft. Takfläktar som är 16 till 20 meter från golvet kan fungera medurs på hög , vilket kommer att tvinga den varma luften in i vardagsrummet . Under de varmare månaderna , driva fläkten moturs på hög hastighet för att skapa en bris .
Driftskostnaderna

Enligt Allegheny Power, kostnaden för att driva en 90 - watts tak fläkt som kör 180 timmar per månad är $ 1,14 . Men den faktiska kostnaden beräknas genom att ta antalet watt takfläkt har och multiplicera det med antalet timmar du kör fläkten varje månad . Dela den siffran med 1.000 , vilket är det antal kilowattimmar som används . Multiplicera kWh av kostnaden för kWh på en elräkning . Detta kommer att ge dig en mer exakt siffra . Addera