Varför är min Central Air inte blåser tillräckligt hårt ?

Efter en dag ute i värmen , du förmodligen vilja komma hem till en trevlig sval hus där du kan känna den kylda luften slag från dina ventiler tack vare underverk av central luftkonditionering . Men om ditt centrala luft verkar lite svag , och luften verkar inte blåser från ventilerna som det ska, kan det påverka komforten i huset . Det kan också tyda på ett problem med ditt system . Kolla in några av de vanligaste orsakerna här kan hända för att se om reparationer är i ordning . Register Stängt

Central luftkonditionering är en forcerad luftsystemet . Luften kyls vid förångaren , och en fläkt tvingar luft genom kanalerna . Kanalerna tömmas i de olika rummen i ditt hem genom en serie av register , eller ventiler . Dessa ventiler kan ofta stängas av husägare att förhindra kylning i delar av huset som inte behöver det . Men om du oavsiktligt har stängt eller delvis stängt register i hela huset , kommer det att påverka den totala luftflödet från kanalerna . Kontrollera dem för att se om registren är öppna hela vägen . Om de inte , justera dem så de är . Detta kommer att öka lufthastigheten ut ur systemet .
Fan Problem

Du kan ha problem med dina fans om du inte känner dig bra vindkast av kyla luft från dina register . Om de är öppna , bör fläkten vara tillräckligt kraftfull för att driva luft genom kanalerna och spränga det ut i huset . Om fläktmotorernaär dåliga på fläkten , kommer fläkten inte snurrar och luften kommer inte att tvingas ut alls . Ett smutsigt fläktblad på fläkten kan också påverka hur snabbt den snurrar och kan bromsa luftflödet betydligt . Dina fans kan också ställas in på låg hastighet . Inställning av fläkt fläktarna till hög hastighet kan bidra till att öka hur hårt slagen luftkonditionering .
Kanalsystem

Luftflödet från fläkt till ditt hem register sker i en serie av kanaler under huset , i väggar eller tak . Kanalerna ska vara fritt från skräp eller läckage för att maximera lufthastigheten når olika rum . Om dina kanaler är igensatta med skräp , eller om de har rostat eller blivit lös från varandra , kommer en stor del av lufttrycket förloras på utsidan av rören . Har kanalsystemet inspekteras för renhet och integritet .

Filter

Tänk på senaste gången du ändrade luftfiltretpå luftkonditioneringen . Om du inte kan komma ihåg när det var , är du sannolikt försenade . När luftfiltret blir fullt av damm, ludd och annat skräp , det kan strypa luftflödet genom systemet. Detta kan orsaka överhettning och kan minska hur hårt ditt system kan blåsa . Addera