Att bygga en AC Stå på taket

På grund av koppar i sina förångare och kondensorer , tillsammans med gjutjärn vanligtvis för att göra motorer och kompressorer , luftkonditioneringsaggregat är extremt tunga för sin storlek . Deras vikt skapar en risk för katastrofala skador , och en potential för skador på passagerare , bör en takmonterad enhet komma fri från sin monter och sjunka in i byggnaden nedan . Att bygga en på taket luftkonditionering stativ från grunden rekommenderas därför inte . Men ett stort antal licensierade företag tillverkar dedikerad utrustning speciellt för montering av luftkonditioneringar på tak ; installationspraxis för dessa bestånd har många gemensamma faktorer . Instruktioner
1

Rådgör med koden verkställighet kontoret i den kommun där anläggningen ska ske . Se till att montern kommer att vara av tillräcklig styrka för att stå emot de värsta förhållanden som kan förväntas i din region . De som överskrider de byggnormer i Dade , Broward och Palm Beach län i Florida , till exempel , måste vara konstruerad för att klara extrema orkanvindar.
2

Kontrollera att stativet är du på att stöden konfigurationen av luftkonditioneringsenheten skall installeras. Olika luftkonditioneringen tillverkare bygger olikformade maskiner ; vissa är breda , rektangulära och låga , medan andra är längre med en mindre , fyrkantig " fotavtryck . " Addera 3

Leta i stället, så att den stöds av undertaketförstärkningar tillräckliga för total vikt belastning . De platta taken på kommersiella och industriella byggnader är ofta gjorda av strålar av prefabricerade betongelement , som avser att ta emot den stora belastningen av flera enheter luftkonditioneringen . De spetsiga - och - eaved tak i de flesta hem är inte , och betydande förstärkning kan behövas.
4

Installera stativet följa alla instruktioner och advisements från tillverkaren . Förläng benen på stativet så att minimiutrymmen uppdrag av instruktionerna är uppfyllda ; lokal kod betecknar ofta ett minimiavstånd under stativet , vilket också mandat ben höjd . Typiskt gäller att ju större luftkonditioneringsenheten, desto större minsta avstånd . Dessa godkännanden fastställas genom beräkningar som faktor i luftrörelser , värmeavledning och vrid vikt belastning . Att det finns tillräckligt utrymme under stativet så att alla reroofing som så småningom kan behövas kan ske utan att man behöver avlägsnandet av luftkonditioneringsenhetenoch stativet .
5

Skapa ledningar för rör, kablar och ledningar en integrerad del av luftkonditioneringssystemet . Dra alla elektriska ledningar genom ett vattentätt rör, och inkludera en smältkopplingenhet .
6

Installera alla fästanordningarsom rekommenderas av tillverkaren för att kontrollera att det kan motstå de mest extrema väderförhållanden sannolikt kan förekomma . Fel på någon rooftop komponent kan resultera i vatten som kommer in i byggnaden , även om luftkonditioneringsenhetenoch ställ kvar . Vind burna skräp kan skada andra byggkomponenter . Sätt fast stativet med hjälp av remmar kopplade direkt till en tillräckligt robust del av taket däck . Kanaler , rör och ledningar måste alla vara ordentligt skyddad från oönskade rörelser ; kanalsystemet som inte kan placeras inne i byggnaden skall vara omslutna av armerad betong murblock , eller " CMUs " inom industri -tala .
7

Montera en minskning vibrationsenhetom det behövs . Gummifästkuddarsom installerats mellan stativet och luftkonditionering är ofta framgångsrika vid isolering av byggnadens struktur som stöder stativet från vibrationerna inneboende i driften av en luftkonditionering kompressor . Addera