Vattning av gurka växter

Gurkor , medan inte det enklaste växten att växa och hantera , ger en imponerande avkastning när framgångsrika , så många som 40 frukter per planta när förhållandena är gynnsamma . Ett vanligt problem bland gurka odlare är tendensen att overwater . Även om det är sant att gurkor kräver ca 1 cm vatten i veckan , mer än detta lätt kan stressa plantan och orsakar mul -och rotröta , små och vissnade frukt , eller gulfärgning av frukten . Undvika overhead vattning genom att installera en enkel droppbevattningssystemkan hjälpa till med övervattning gurkor . Detta är vad du behöver
Bevattning slang eller rör
svart plast
Visa fler Instruktioner
1

Välj en bevattning slang eller rör avsedda för droppbevattning . Dessa slangar har hål längs sin längd för att tillåta små mängder vatten att läcka ut i marken .
2

Fäst slangen till en vattenkälla. Använd kopplingar specifikt säljs för bevattningssystem för att förhindra korrosion eller felaktiga anslutningar och läckor .
3

Placera svart plastfolie över jorden under växterna . Detta skikt hjälpmedel i markens förmåga att behålla fukt och även skyddar växter och frukt från stänk . Ta det under den varmaste delen av sommaren eftersom det håller jorden för varm .
4

Kör ditt bevattningssystem endast 10 eller 15 minuter i taget för att inte övervattning dina gurkor . Jorden bör lätt klumpar när de pressas i handen om den är väl hydrerad . Addera