Hur man använder en Mason linje för en tomat Trellis

Mason linje är en typ av nylonlina gjorda för att vara tuff och tålig . Förutom att vara en del av en stenhuggare verktygslåda , är det användbart i trädgården för att bygga spaljéer för tomater ( Solanum lycopersicum ) . Till skillnad från naturfiber snöre - som ofta faller sönder i slutet av växtsäsongen - mason linjen inte bryts ned lätt när de utsätts för väder och vind . Det är också att föredra framför ståltråd för tomat spaljéer för att det är mer flexibelt och mindre benägna att skära i tomat vinstockar det berör . Mason linje lämpar sig även för att stödja en tomatplanta eller en rad av växter . Detta är vad du behöver
6 -fots stakes
Hammer eller mini - släden
6 - fot " T" inlägg
Måttband
Sax
Visa fler Instruktioner
Skapa Burar
1

Pound fyra pålar i marken för att bilda en kvadrat 2 meter i diameter runt en tomat fröplanta . Kör insatserna minst 1 fot i marken . Den bästa tomat Insatserna är ca 6 meter hög och minst 1 tum i diameter , men kan vara av trä , bambu eller metall .
2

Knyt murare linje till toppen av en av insatserna . Rulla ut ledningen till en nästa insats och linda den runt två eller tre gånger på samma nivå så att den håller strängen spänd . Linda linje runt de andra två insatserna på samma sätt och tillbaka till den ursprungliga. Knyt det iväg på den första insatsen och skär linjen . Addera 3

Upprepa proceduren på 1 - meters intervaller ner längden på insatserna .
Alla i en rad
4

pund 6 -fots insatserna omkring 1 fot djupt i rad i mitten av sängen där tomatplantorkommer att planteras , avstånd dem var 6 eller 8 meter . Installera en tungmetall " T " publicera vid ändarna av varje rad.
5

Bind murare linjen till den övre delen av T-post vid en ände av raden. Rulla ut linjen till den andra insatsen och linda den runt toppen av insatsen flera gånger . Fortsätt ner raden , hålla linjen spänd , tills linjen är fäst på toppen av alla insatserna .
6

Upprepa proceduren på 1 - meters intervaller ner längden på insatserna .
7

Plantera tomatplantordirekt under spaljé linjen . Addera