Hur du använder Clay från din Backyard

Grävning lera ur din bakgård är ett ekonomiskt sätt att njuta av skulptur , gör-det -själv- projekt eller hantverk med barnen . Beredning av leran är oftast nödvändigt innan den är så formbar som kommersiell lera . Om jorden i din trädgård blir hala efter ett regn och har en klibbig konsistens när det börjar torka , förmodligen har det en hög lerhalt och är en utmärkt källa för denna naturliga byggmaterial . Detta är vad du behöver
Liten spade
Penknife
Två stora skopor till Plywood eller gips bat
Stor sil eller fönsterfilm
plast förpackningsmaterial
Plastpåse
Sand , fint malda skal eller grogg ( tillval ) katalog boll eller eldfast lera ( tillval )
Akryl färger eller vattenfärger(tillval ) katalog Stor sten ( tillval )
Visa fler Instruktioner

1

Identifiera materialet för att säkerställa att det är lera . Leta efter torra klumpar i hål och andra områden eller gräva förbi löv, stenar och humus i din trädgård för att hitta leran .
2

Plocka upp en klump av materialet och skrapa den med en pennkniv . Om det faktiskt är lera , kommer fina bitar att falla sönder av klump . Addera 3

Skrapa partiklarna in i en liten hög . Tillsätt vatten till högen för att se om det löser sig . Om det löser sig , det är lera. Firing leran gör att värmen att omvandla lera molekylerna så att de inte löses upp .
4

Form en av klumpar till en boll och sedan trycka in den i en spiralformmed fingrarna . Linda spolen runt pekfingret . Om spolen håller ihop bra , känns elastisk med en mjuk konsistens , är det mest troligt lera .
5

Gräv upp en hink av lera klumpar . Undvik att lägga några stenar, löv eller kvistar i hinken . Om leran är genomförbart eftersom det är , gå vidare och använda den som en modellera . Om inte , måste du förbereda leran så det är formbart .
6

Sprid all lera ut på en stor bit plywood eller ett plåster fladdermus i ett skyddat område . Låt den torka ut helt .
7

Vispa lera klumpar med en hammare tills de är i bitar om storleken på en ärta .
8

Lägg lerstyckena till en hink och häll i en lika stor del av vatten . Låt leran att sitta i flera timmar , över en natt eller ens ett par veckor tills du är redo att göra den klar för användning .
9

Placera en fönsterskärmeller en sil över en annan stor hink .

10

Sila blandningen leran vattnet från den första hinken . Använd en stekspade för att tvinga den genom skärmen eller nät .
11

Kassera stenar, stenar , kvistar och annat skräp som finns kvar på skärmen .
12

Tillåt leran för att bosätta sig i hinken i 24 timmar . Häll av överflödigt vatten som stiger till toppen .
13

Lämna den i hinken över natten igen och häll bort överflödigt vatten . Fortsätta att upprepa detta tills leran har en lera - liknande konsistens .
14

Sprid leran ut jämnt över plywood eller gips bat . Låt det torka tills det är tillräckligt styvt för att knåda .
15

Arbeta leran med handflatorna och fortsätt knåda tills du kan bilda stora bollar eller cylinder - former för att lagra det .

16

Linda leran upp i flera lager av plast i storlek och form du behöver för varje projekt .
17

Placera insvept leran i användbara delar i en plastpåse stänger till ordentligt för att lagra leran . Addera