Är Raw Eggs Bra för blommor och växter

? Det är väl känt att ägg är ett kraftpaket av näringsämnen för människor. De är billiga, kompakta , lätta att göra och full av vitaminer och mineraler som är viktiga för frisk mänsklig tillväxt . Det skulle vara självklart att äggen skulle kunna göra samma sak för växter , eftersom de behöver en hel del av samma vitaminer och näringsämnen som folk gör . Detta är sant i en omfattning , men för det mesta med hjälp av råa ägg med växter är en farlig chansning . Anaeroba bakterier
p Det är inte säkert för människor att äta råa ägg på grund av de patogena bakterier som finns i ägg , till exempel salmonella . Det samma gäller för växter. Anaeroba bakterier eller bakterier som trivs i låg - syre miljöer , är inte alla farliga , och en del kan faktiskt vara till nytta . Men växter är känsliga för ett antal patogena anaerober och använda råa ägg i jorden kan stimulera tillväxten av dessa farliga bakterier .
Rooting Plumeria med rå ägg

Även anaeroba bakterier är i stort farliga för växter , kan råa ägg uppmuntra tillväxten av två probiotika , Rodobacter och Rhodopseudomonas lila bakterier . Dessa bakterier är vanligt förekommande i jorden nära växt rotsystem. Plumeria , en tropisk växt med ett grunt rotsystem som kan vara svåra att fastställa , har visat sig växa betydligt starkare rot strukturer när råa ägg har lagts till jorden där plumeria odlas . Detta är ett resultat av äggen att befrämja tillväxten av de tidigare nämnda anaerober .

Äggskal

Många trädgårdsmästare tror att äggskal är underbart för användning i trädgården . De tros lägga näringsvärde till jorden , avskräcka sniglar , ger extra luftning och dränering till jorden , och locka vilda fåglar . När det gäller luftning och näring för fåglar är berörda , det finns lite debatt , men äggskal i komposten eller i marken egentligen inte är effektiva i att lägga näring till jorden , enligt en 2005 Auburn University studie .

vetenskapliga studien av Shells

2005 studie från Auburn University agronom Charles C. Mitchell , studerat effekten av äggskal i jorden . Äggskal är avsåg att lägga anläggningen finns kalcium i marken och balansera mark pH-nivåer . Studien fann att hela äggskal var ineffektiva i detta syfte , som var hand krossade äggskal . Äggskal gjorde dock göra båda dessa saker när krossas till ett fint pulver , men bara när krossas till ett pulver , kan så endast ske mekaniskt . Addera