Hur innehålla Dekorativa Rock With Borders

stenpartier, som presenterar visuellt tilltalandestörre stenar iväg med mindre stenar och dramatiska planteringar , är utformade för att lägga textur och intresse för en gård . Ett sätt att ytterligare visa upp glädjande grå och bruna av dina stenar och djupa gröna av dina bonsai träd och enbuskar är att gränsen stenpartiet med blommande perenner . Eftersom jorden runt stenpartier tenderar att vara extremt väldränerad och något alkaliskt , måste du välja växter som kommer att uppskatta dessa villkor och kommer att frodas i dem . Lyckligtvis finns det många , och med noggrant urval och korrekt plantering , kan du ha en levande gräns av grönska och färg omger ditt stenparti . Detta är vad du behöver
Spade
Organisk kompost
Mulch
Små stenar för kant
Visa fler Instruktioner
1

Välj perenna växter som håller låg till marken och som kommer att komplettera ditt stenparti med blasten och färger . Du vill att ditt stenparti som ska accentueras av gränsen , inte dold .
2

Välj färgglada , solälskande perenner som trivs i neutral till alkalisk jord för gränsen till ditt stenparti . Rock krasse - som sprider sig till 12 inches över och uppvisar vitt , rosa och lila blommor på våren - och korg av guld , annan fjäder bloomer med ljusa gula blommor och gula och grå bladverk , är bra val , som är soapwort , vilket visar intensiva rosa blommor i början av sommaren . Sedum , även känd som sten gröda , blommar i gult , rosa eller vitt , och är ett annat naturligt för gränsar stenpartier , medan hardy , glad flox - som visar rosa eller magenta blommar redan i mars - kommer också att trivas i stenparti gränser . Slutligen , hönor och kycklingar , som har salvia - grönt bladverk och spännande , skiktade rosett former , lätt sprida sig och blomstra i stenig jord Addera 3

Välj perenner som kräver - . Eller åtminstonetolererar - partiell skugga om du har stora stenar i din trädgård som är stora nog för att skapa skuggor över gränsen . Windflowers , med fina blå till lila blommor , inte att överstiga en fot i höjd , och blommar från april till maj . Engelska prästkragar , i rött , vitt , eller laxrosa , och mandelblommor , som blommar i rosa , gult och snöig vit , också göra bra i halvskugga . Slutligen , för att införa en del av ljust orange eller gul , växt Siberian panelhöna .
4

Innan gräva kantning , placera växterna i sina krukor runt stenpartiet för att avgöra vad som ser bäst för dig , komma ihåg att möjliggöra skugga och sol krav . Kom också ihåg att de kommer att spridas ut , så det slutliga resultatet kommer att bli mycket frodigare .
5

Edge stenpartiet genom att börja ca 1,5 meter från där din trädgård slutar, och gräva in i en liten vinkel med din spade , bryta upp smuts kokor som du går . Fortsätt tills du har skapat en vinklad dike runt ditt stenparti . Det bör vara en enhetlig djup , ungefär lika djup som de bakomliggande bollar av dina perenna blommor , och minst två gånger runt så bred . Ändra jorden med organisk kompost för att ge näring .
6

Ställ dina växter i diket och återfyllning , sedan packa jord och vatten gränsen ordentligt . Applicera en tum och en halv av kompost för att skydda rötterna och bevara fukt .
7

Border dina nyplanterade perenner med små kantstenarsom överensstämmer med de i stenpartiet för att skapa en effekt som är enhetlig , men ändå ekologiska. Detta bidrar också till att hålla kompost på plats och förhindrar att gräs och ogräs från att krypa in i gränsen . Addera