Är det säkert att Mix Dipel med svavel för att Spray tomater

?

Frustrerad hem trädgårdsmästare kanske längtar efter en " magisk kula " blandning för att bota vad ails sina tomater , men ingen förberedelse kan göra allt . Dipel , ett populärt bekämpningsmedel , och svavel , med både svampmedel och bekämpningsmedel applikationer , var och dödar bara några mål . Även om du kan frestas att blanda dem för att täcka flera tomatproblem, diagnostisera noga och gäller endast den kemiska behövs vid lämpliga tidpunkter för bästa resultat .
Tomat elände Home

Tidiga fördärv , antraknos , virus wilts och mosaik är men några av de sjukdomar som drabbar den tomat. Fördärvar , virus och många skadeinsekter är opåverkade av de kurstaki underart av Bacillus thuringiensis , som är den aktiva ingrediensen i Dipel . Många problem , som till exempel blomändan röta och catfacing , har miljömässiga orsaker och kräver kulturella lösningar . Av formarna som drabbar tomater , svarar endast mjöldagg för damm svavel - så användningen av både Dipel och svavel är begränsad i tomater
Dipel , Organic Alternative

Dipel är . en märkesvaror mikrobiell bekämpningsmedel som innehåller en art av Bacillus thuringiensis . Den organiska material Review Institute visar flera Bt föreningar på sin lista över godkända produkter för ekologisk trädgårdsskötsel . Bt - kurstaki är dödlig endast till larver av malar och fjärilar - larver - som inkluderar tomat skadedjur såsom hornworms och frukt maskar , även känd som majs earworms . Bekämpningsmedlet är effektiv när larver är unga under våren . Vid andra tillfällen kan rovdjur som parasitsteklar vara mer effektiva . Dipel säljs som en grönsak och frukt damm eller som ett koncentrat som kan blandas i en lösning av 1 till 2 teskedar per liter vatten för hem grödor .
Svavel , en mångsidig trädgård Stöd

Svavel har flera användningsområden i hemmet trädgården , inklusive jordförbättring . Svavel damm dödar kvalster , men kvalster är inte vanligt på tomater. Svavel ger god kontroll av mjöldagg när den används på mycket unga plantor . Mjöldagg förekommer främst på sensommaren eller hösten när nattliga temperaturer börjar falla - och när mogna växter normalt tål mögel . Svavel bör inte användas när temperaturen stiger över 90 grader Fahrenheit eller inom två veckors användning av en oljespray , såsom Neem olja . Clemson University rekommenderar 20 till 30 dagar mellan användning av svavel och trädgårds oljor. Svavel säljs i pulverform för hemmet trädgårdsmästare och som slampulver , men det måste vara noga blandas och tillämpas enhetligt för att undvika brännskador .
Timing och kompatibilitet oro

Även om vissa kombinationer av Dipel och svavel marknadsförs för användning inom jordbruket , Naturvårdsverket avbryts registrering för äldre kombinationer av Bt och svavel . Clemson University rekommenderar mot att blanda svavel med andra bekämpningsmedel . Hortus , en svenska konsultföretag , säger Bt är oförenligt med kalk svavel , men kan kombineras med slam svavel . Med tanke på skillnaderna i timing och tillämpning av Bt och Dipel till tomater , bör hem trädgårdsmästare använda produkter som är särskilt märkta för användning på tomater för sig i stället för blandat .