Hur Rehab en Weedy Plantering säng

rehabbing en luftig plantering säng är en bra tid att byta ut gamla anläggningar som inte presterar bra . Det är också ett bra tillfälle att ändra utseendet på trädgården genom att plantera perenner och buskar med olika blomfärger, bladverk texturer och höjder . Detta är inte en snabb eller lätt jobb , men resultatet kommer garanterat att bli givande . Detta är vad du behöver
Dirt spade
Behållare
Vatten
Hoe
gräs räfsa
Organiskt material
Rototiller
Dirt rake
Pre - framväxande ogräsmedel
Nya ​​växter och buskar
Mulch
Visa fler Instruktioner
1

Överväg huruvida de växter som växer i luftig trädgården bör hållas . Perenna växter är inte så dyra och är lätta att plantera . Stora buskar bör övervägas mer noggrant och arbetat med , om möjligt . De kan vara svårt att gräva upp och dyra att ersätta. Föryngra och forma äldre buskar genom beskärning ut en tredjedel av den gamla trä och trimning resterande lövverk .
2

Ta bort växter som inte skall förvaras , och lägga till dem i komposthögen eller kasta dem bort i soporna . Gräv upp och potten perenner som kommer att hållas . Separata klumpar av perenner som vuxit för stor . Sticka de klumpar isär för hand , och ta bort ogräs som vuxit in i klump . Plantera de separerade växter i behållare med dräneringshål i trädgårdsjord . Lägg dem på en plats som är något mer skumma än där de växer och vatten dem . Addera 3

Ta bort så många ogräs som möjligt från plantering sängen för hand när jorden är fuktig . Försök att dra ogräs , så att rotsystemet kommer upp med det . Ogräs som maskrosor har djupa taproots som måste grävas upp . Någon del av roten kvar i jorden kommer att växa igen.
4

Avlägsna små, gräsartade ogräs med en hacka . Ogräs som vuxit mellan buske stjälkar kommer att kräva ett kontinuerligt arbete . Dra dem så snart de återuppstå . Ta bort de drog och avskurna ogräs från plantering sängen för hand eller kratta dem i jorden med en gräs rake . Sätt ogräs i soporna istället för en komposthög .
5

Passa på att förbättra markens struktur och näringsnivåernagenom att lägga organiskt material . Även mycket bra jord bör ändras med några års mellanrum . Arbeta flera inches av löv mögel , kompost och väl åldrats gödsel i de bästa 10 till 12 inches av jord .
6

Använd en rototiller att blanda i det organiska materialet om alla växterna har avlägsnats . Använd en smuts spade för att blanda dem i när du arbetar mellan växterna . Var försiktig med att inte gräva för nära anläggningen rötter . Blanda ändringarna väl i marken . Rake marken slät med en smuts kratta , och ta bort eventuella ogräsröttersom tas upp under arbetet jorden .
7

Applicera en pre - framväxande ogräsmedel på jorden . Corn gluten är en naturlig ogräsmedel som inte skadar växter kvar i plantering sängen . Vänta tills slutet av sommaren , början av hösten eller våren efter att tillämpa majsgluten . Det bör inte tillämpas förrän perenna växter har hunnit etablera sig i rehabbed plantering sängen . Många kemiska pre - emergent herbicider , såsom trifluralin , kan användas när som helst .
8

Plantera nya växter och buskar . Åter plantera några perenna växter som togs bort och krukväxter upp . Applicera kompost till ett djup av 2 inches för att ytterligare förhindra ogräs tillväxt . Addera