Creeping Oxalis Weed

Inget trädgårdsmästare gillar ogräs men en del skatt även den mest tålmodiga av gröna fingrar . Oxalis corniculata , även känd som smygande oxalis ogräs, är en som driver många trädgårdsmästare vriden . En perenn växt , det är nästan omöjligt att döda i en strid. Den överlever flera säsonger , så även om du tror att du har det under kontroll , upp dyker det upp följande vår . Krypande oxalis särskilt trivs i full sol , men kommer att göra bra i skugga om marken är fuktig . Krypande oxalis är hardy i US Department of Agriculture hardiness zoner 5 och uppåt . Beskrivning

Creeping oxalis gör just det - det kryper över hela jorden sätta ner rötter överallt där en nod kommer i kontakt med marken . Den bär hjärtformade broschyrer på långa stjälkar som veck när solen går ner . Våren är sin favorit säsong , blommar ymnigt och bildar mer än 5000 frön per planta. När frökapsel mognar och pop , kan frön utvisas till ett avstånd upp till 10 meter . De håller sig också till allt, inklusive husdjur och kläder , vilket sprider runt i trädgården och därefter.
Problem

Creeping oxalis är en smärta i trädgården . Det groddar i container lager i plantskolor och sedan överförs till hemmalandskapet. Oavsett om det är en rabatt, eller en gräsmatta , krypande woodsorrel kommer , om de inte stoppas , ta över . Faktum är att när turfgrasses gå vilande det snabbt tar över utrymmet , blockerar solen och fukt. Eftersom fröna så lätt gro , ogräset lätt tränger ut den framväxande gräset under våren grön - up .
Lösning

Dra smygande oxalis ogräs är den rekommenderade första steget i en tvådelad strategi för att styra . Små angrepp kan dras för hand , på annat sätt använda en hacka för att ta bort ogräs och göra det innan de sätter frö . Använd ett tjockt lager av kompost för att förhindra att frön från att gro . Detta kan vara ett problem om angrepp förekommer i en gräsmatta. I så fall , använd en pre - framväxande ogräsmedel , såsom pendamethalin , på våren . Ladda herbiciden i en sändning eller roterande spridare . Använd 2 pounds av herbiciden per 1.000 kvadratmeter gräsmatta och tillämpa 1 tum vatten efter appliceringen .
Förebyggande

Krypa Oxalis frön behöver ljus för att gro . En 4 - till 5 - tums lager av kompost i trädgården sängar bör hindra ljuset från att nå fröna , vilket förhindrar groning . När fröna gror , skickar man ner en lång pålrot och sedan utöka horisontella rötter . Eftersom planterar blommor på 4 veckor , är det viktigt att hålla ett öga på trädgården och hand - dra ogräs så fort den kommer ut . Försök att ta bort hela pålrot eller ogräs kommer att växa tillbaka . Addera