Vattenbehov Sweet Gum Trees

amerikanska pionjärer som används för att skala barken av sweetgum trädet och skrapa en hartsliknandeämne från trä för att göra tuggummi . Vetenskapligt kallas liquidambar styraciflua går sweetgum många lekman namn såsom den redgum , stjärn leaved tuggummi , eukalyptusträd och alligator trä . Dessa lätt identifierbara lövträd tjäna många syften . Beskrivning

En genomsnittlig sweetgum når 60 till 80 meter hög , men kan skjuta i höjden till över 100 meter . De blanka mörkgröna blad består av fem eller sju spetsiga lober som skapar en attraktiv stjärnform . Bladen vänder en magnifik röd , orange, gul och lila i höst . Träden producerar taggig , rund frukt som mognar på hösten , men stannar på trädet hela vintern , tappa på våren . De spikar på frukten är tillräckligt skarp för att genomtränga ett bildäck . Den grå bark är djupt ökat .

Habitat

infödda till Nordamerika , växer sweetgum från Connecticut till Florida och västerut till Texas , Iowa och Oklahoma . De visas även i bergen i Centralamerika , med början i Mexiko och reser till Panama . Träden trivs i fuktiga till våta , sura jordar i dalar och sluttningar . De växer ofta växer nära träsk, dammar och vattendrag , men kan hittas i blandade skogsområden också. Ett pionjärarter, sweetgums kolonisera även i områden som är inloggade eller rensas .
Använder

sweetgum har många användningsområden . Den producerar en brun sav . Under 1500-talet aztekerna kombinerat denna saven med tobak för att skapa en sovande agent . Saften kan användas för att göra rökelse eller kokas ner för att skapa en balsam användas för att behandla hudåkommor såsom hudcancer och ringorm. I Sydamerikanskt människor använder balsam för att behandla gonorré och leucorrhoea . Tillverkarna använder sin ved för att göra golv , möbler , faner , korgar och pappersmassa . Landscapers plantera träden i gårdar och parker på grund av deras fantastiska hösten lövverk och skuggan de producerar . Dessa träd växer snabbt , är resistenta mot insektsangrepp och korrigera kvävenivåeri marken . Det gör dem idealiska för återbeskogning insatser .
Care

Medan sweetgums kommer att överleva värme och torka , de behöver fuktig jord för att verkligen trivas . För att upprätthålla en fuktig jord , hålla en 2 - eller 3 - tums lager av kompost runt trädstammen året runt . Denna kompost bör sträcka sig så långt som till blad trädkronorna för att täcka hela rotzonen . Vid tidpunkten för torka, ibland suga jorden runt trädet med vatten för att hjälpa den att växa . Lägg till ett granulat , långsamt verkande träd gödsel till kompost på hösten en gång per år för tre eller fyra år för att berika jorden . Sweetgums håller formen utan tillägget av beskärning . Den enda anledningen att beskära dessa träd är om du vill visa mer av stammen . Om du trimma trädet , göra det på vintern . Addera