När man skär overseeded Grass Med Straw

? Mulching en nyligen seedade gräsmatta med halm skuggar marken och förhindrar snabb torkning av de nya plantor . Den kompost avskräcker också ogräsfrön från att gro , en viktig faktor i seedad istället sodded gräsmattor . Den första klippningen kan göras så snart det nya gräset är en tredjedel högre än den rekommenderade klipphöjdenför det gräs . Med hjälp av en slåttermaskin med en vass kniv är viktigt. Om Seedning en ny gräsmatta

Plantera en ny gräsmatta från frö är oftast billigare än att lägga sod , och du har flera sorter av gräs att välja mellan . Dock är första hand om den groende frö mer kritisk , ogräs invasion är ett potentiellt problem , och planteringstiderär mer begränsade . Sensommaren och tidiga hösten är ofta den bästa tiden att plantera eftersom marken är varm , vilket leder till snabb groning , men vädret är svalare och sommaren ogräs är mindre benägna att vara närvarande . Köp det bästa utsäde av en sort eller en blandning av sorter som rekommenderas för ditt område kvalitet .
Mulching Med Straw

Straw är ljus , luftig och mindre benägna att packa ner än andra sönderdelar gräset och lätt att kratta bort de unga plantorna . Torv och åldern sågspån rekommenderas inte som täckningsmaterial för att de är långsamma att förfalla och kan konkurrera med utsäde för fukt . Se till dock att få halm som är fri från ogräs eller kornfrön.

En bal halm som väger 60 till 80 pounds kommer att omfatta cirka 1000 kvadratmeter i ett tunt lager . Om för tjockt , halmen kommer skugga de nya plantor , som orsakar gulfärgning och dvärgväxt deras utveckling . Efter groning , dra tillbaka lite av halm ibland för att se till att de unga plantorna är gröna och blomstrande .

Kompost kan rakade upp din nya gräsmatta när gräset är ungefär en tum till en tum och en halv hög , även om det också kan lämnas att sönderfalla . Addera klippning din nya gräsmatta

olika typer av gräs har olika rekommenderade höjder för slåtter , även om 2 till 3 inches är vanligt. Ta aldrig bort mer än en tredjedel av bladet bladet för att hålla gräsväxter friska. För en ny gräsmatta , låt de unga plantorna växa en tredjedel högre än det rekommenderade klipphöjdinnan kapning . Till exempel, om den rekommenderade höjden är 3 inches , klippa när de flesta av växterna är 4 inches tall . Se till att använda en gräsklippare med en vass kniv för att undvika bristningar och klippa endast när marken är fast och lite torr , inte blöt , för att undvika packning .
Ta hand om din nya gräsmatta

försiktig vattning är viktigt för nya gräsmattor . Eftersom fröna gror , vatten lätt men ofta för att hålla dem fuktiga men inte så våt att de ruttnar . När de växer , vatten mindre ofta men djupare . Att utveckla ett friskt rotsystem , gradvis minska frekvensen av bevattning under det första året .

Gödsla lätt när gräsväxter är en tum till en och en halv hög tum och och följ rekommendationerna för gräsmattor i ditt område efter som . Addera