Information om Regnvatten Tankar

Regnvatten är bra för miljön , bra för din plånbok och lätt att starta upp . Mänskligheten har varit att lagra och bevara vatten i århundraden . Idag finns det flera typer av billiga regnvatten tankar som gör att du kan spara färskvatten för torka eller andra nödsituationer . Använder

Regnvatten tankar används för att samla in regn , främst för att minska miljöpåverkan och främja självförsörjning . Trots att regnvattnet inte kan användas för att dricka utan behandling , kan den användas för att vattna trädgården eller livsmedelsgrödor eller för att tvätta kläder eller bilar . I kombination med ett filtreringssystem , kan regnvattnet användas till dryck och matlagning .
Historia

Regnvatten tankar är lika gammal som civilisationen . Vatten har alltid varit en värdefull naturresurs och tidiga människor hade primitiva system för att lagra och bevara vatten . Den Regnvatten Guide ( se Resurser ) har betydande information om historia av regnvatten tankar och regnvatten från civilisationerna i det gamla Egypten och det romerska riket till modern tid .

Typer

Polyetentankarär en billig och populär typ av regnvatten tank . De är relativt lätta och lättare att manövrera än metall eller trä -tankar , och de blockerar UV-strålar. Polyetentankarkan sänkas under marknivå för att hålla en prydlig gård eller användas ovan mark .

Glasfiber är ett populärt material för regnvatten tankar . Glasfiber tankar är rostbeständigaoch relativt låg vikt ; Men , de är dyrare än polyeten eller metalltankar. Glasfiber tankar vettigt i områden som har stora svängningar i temperaturen .

Metalltankarkan vara av koppar eller rostfritt eller lackerat stål. Tankar är det tyngsta alternativet , men de kan låna ut en fin patina till en gård och de, liksom de glasfibertankar, är rostbeständiga.
Välja en plats

för att säkerställa maximal effekt , måste regnvatten tankar placeras nära en regnkälla, oftast takfoten på ett hustak eller ansluten till en downspout . Regnvatten kommer att falla naturligt eller via hjälp av ett regn kedja i regnvatten tank . Andra ställen att ställa din regnvatten tank innefattar intill en uteplats , uppfart eller annan byggnad . Allt du behöver är en stadig regn .
Skörd

För att få drickbart regnvatten måste du ha tillräcklig filtrering . Du kan använda en enkel hink system för att hämta vatten för att tvätta eller vattna växter . Du kan köpa slutna top regnvatten tunnor med bifogade tappar på sidan , vilket gör skörden så enkelt som att vrida en knopp . Addera