# >> Hem Trädgård >  >> Garden & Lawn >> Gräsklippare >>

Hur man reparerar Starter String i ett Gräsklippare

Varje gång du drar starta din gräsklippare , gnider den flätade nylon sladden mot den släta runda FÄRLA i sidan av rekylstart. Denna ständiga friktionen orsakar repet till striden och så småningom bryta . Eftersom det tar bara några minuter att montera en ny sladd , ta bort startsnöret och linda en ny rep runt trissan vid första tecken på slitage , det är lättare att byta ut en sliten sladd än att gräva de fastnat resterna ur remskivan efter repet snaps . Detta är vad du behöver
Hylsnyckel
Sidavbitare
Tänger
New rekylstartlinan
Papper klipp
Cigarettändare eller matcha
Visa fler Instruktioner

1

Lossa de tre eller fyra 1/4-tums bultar som håller startsnöret till motorn med en hylsnyckel och lägg enheten upp och ner på din arbetsbänk .
2

Klipp sladden strax under starthandtaget med ett par sido fräsar och koppla sladden från runt trissan . Grip knut sticker ut från trissan fläns med en tång och dra den slitna repet ur startmotorn . Addera 3

Mata en ny lina genom starthandtaget . Knyt en åtta knop i slutet av sladden sticker ut genom baksidan av handtaget , och skära av repet bort ungefär en tum från knut . Håll handtaget i ena handen och ge repet ett par vassa bogserbåtar att dra åt knuten .
4

Varva ner remskivan ungefär ett halvt varv motsols mot rekylfjäderspänningen, tills hålet på i bryt fläns ställer upp med FÄRLA på den sida av huset . Håll remskivan med tummen och mata den nya sladden genom FÄRLA och upp genom hålet i remskivan flänsen .
5

Knyt en överhandsknop i änden av sladden . Dra i linan som sticker ut från FÄRLA , och ge den ett par vassa bogserbåtar att dra åt överhandsknop på trissan . Lätta på repet så att remskivan att linda tillbaka medurs ungefär ett halvt varv tills det tar stopp .
6

Trimma sladden från ca 3/8 inches från knut och försegla änden genom att smälta den med en lättare eller match så att den inte repas upp.
7

Haka ett böjt gem runt sladden mellan FÄRLA och remskivan . Dra linan uppåt för att bilda en slinga mellan remskivan och den inre kanten av höljet , tills starthandtaget vila mot sidan av höljet. Varva ner remskivan lite att rada upp spåret på övre yttre kanten av remskivan , om en tum innan den når FÄRLA .
8

Sätt remskivan änden av repet i skåran på kanten remskivans från botten. Linda bryt två varv motsols mot rekylfjäderspänning, tills repet hakas i spåret är bara förbi FÄRLA . Ryck i starthandtaget för att frigöra repet från skåran ; lindra spänningen på repet så att remskivan för att varva ner och dra handtaget mot sidan av huset .
9

Kontrollera att repet har dragit starthandtaget ända in till sidan av rekyl bostäder ; om det fortfarande finns lite slack , upprepa ovanstående steg och spänning remskivan moturs annan sväng innan rycka repet utan skåran på sidan av skivan ; detta bör dra handtaget hela vägen in mot sidan av huset .
10

Fäst startsnöret till motorn med bultarna borttagna tidigare , och testa starta klipparen att konkurrera installationen .
Addera