Vilken längd skall en gräsmatta klippas till

? Höjden på en gräsmatta avsevärt påverkar utseendet , hälsa och stress motstånd i gräset . Cutting en gräsmatta för kort reducerar ytarean för varje grässtrå , reducera mängden av fotosyntesen , som kan äga rum. Det minskar också roten massa , vilket minskar gräsmattans spänningsmotstånd och tillgång till fukt. Att låta gräset växa för högt uppmuntrar insekter och sjukdomar . En bra klippning Programmet fokuserar på rätt klippintervalleroch bladhöjderför att hålla gräset i precis rätt längd . Höjd
p Om du är osäker på vilken typ av gräs du har , skär till en höjd av 2 till 3 inches . Om du känner till olika gräs i din gräsmatta , kan du vara mer specifik om höjden . Under våren och hösten, skära Kentucky bluegrass, engelskt rajgräs och fina fescues till en höjd av 2 till 2 1/2 inches. Klipp rörsvingel och Augustinus gräs till en höjd av 2 1/2 till 3 inches . Centipede och bahiagrass gör bäst vid en höjd av en 1/2 till 2 inches . Tillåt Kentucky bluegrass , engelskt rajgräs och fin vingel att växa 1/2 tum längre i midsommar för att kompensera för värme -och vattenstress .
Slåtter

Justera gräsklippare push- så att alla fyra hjulen är inställda på samma hack . Om du använder en åkgräsklippare , se till att däcken är lika uppblåsta så att bladet är nivån . Ställ gräsklipparen på en fast yta , såsom en körbana, och mäta avståndet mellan ytan och bladet. Turfgrass förlorar mindre vatten och upplever mindre stress när klipparen kniven är vass och gör rena skär . Ragged nedskärningar ta lång tid att läka .
Shade

Skuggade gräset är tunnare med färre blad , men eftersom det blir mindre sol , behöver den mer yta område för att utföra fotosyntesen. Klippning skuggade gräset till en högre höjd hjälper till att kompensera för dessa problem . University of Wisconsin Cooperative Extension rekommenderar att klippa gräs odlas i skugga till en höjd av 3 till 4 inches . En högre klipphöjdskyddar också de växande poäng och hjälper gräset tål gångtrafik bättre .
Klippfrekvens

Gräs upplever stress och fysiologisk chock när du klipper . För att minska skadliga effekter , klippa ofta nog att du aldrig behöver ta bort mer än en tredjedel av höjden på en gång . Till exempel , för att hålla gräsmattan i en 2 - tums höjd , klippa när gräset höjd når 3 inches . När en gräsmatta är betydligt övervuxen , ställa klipparen höjd så högt som möjligt och kratta upp gräsklippet efter klippningen . Efter den första klippningen , gradvis minska gräslängdengenom slåtter oftare än vanligt , ta bort mer än en tredjedel av höjden i taget . Addera