De bästa gräsfrö att plantera i Sydvästra Missouri

sydvästra Missouri sitter i en övergångs anläggning hardiness zon som täcker den centrala delen av USA. Beläget i zon 8 , upplever det ibland hårda fryser under vintern , men också ser varmt väder under sommarmånaderna . På grund av dess läge , varken cool- väder gräs eller varma vädret gräs har kanten . För bästa resultat , de flesta bostäder och kommersiella gräsmattor är blandningar av varm- och cool -säsongen gräs .
Kentucky Bluegrass

Kentucky bluegrass är en cool- väder arter . Tillsammans med en varm - säsong gräsfrö , kommer det att gå bra i den sydvästra delen av Missouri . Kentucky bluegrass växer via jordstammar och producerar nya skott främst under våren och försommaren . Den behöver regelbunden vattning för att vara grön , men kommer att gå vilande under tider av extrem värme och torka . Klipp till en höjd av ca 1 & frac12; till 2 & frac12 ; inches för bästa resultat . I sydvästra Missouri , producerar Kentucky bluegrass blad och skjuter hela året . Blanda den med torktåliga Bermuda eller zoysia gräs för att hålla det grönt när vattenbrist eller ransone .
Zoysia Grass

Zoysia gräs är en långsamt växande , men aggressiv torktåliga arter. Det fungerar bra i sydvästra Missouri , där somrarna är benägna att torka och värme . Den Compadre sort av zoysia gräset gror snabbare än dess långsammare motsvarigheter . Regelbundet Zoysia gräs kan ta en hel sommar för att till fullo fastställa Compadre etablerar sig inom en till två månader om vattnas ordentligt . Zenith är en annan sort av Zoysia gräs . Medan Zenith är långsamt växande , det kräver lite underhåll , har hög sjukdom och torka tolerans , och sällan behöver klippning . Både Compadre och Zenith sorter av zoysia är härdiga turfgräs som tål hårda påfrestningar bra. För bästa resultat , börja frö i ogräsfria och gräsfriajord . Om du planerar att blanda din zoysia med rörsvingel , fastställa zoysia först och sedan plantera det rörsvingel på sensommaren eller tidig höst . Om du planterar dem tillsammans , kan Zoysia gräsfrö inte etablera sig .
Bermuda Grass

Bermuda gräs , liksom Zoysia gräs , är en varm - väder art som är torktåliga . Den etablerar sig snabbt och kan strypa ut ogräs och andra oönskade gräs . Efter fröna gror , sprider den genom jordstammar och utlöpare , och tenderar att vara invasiv om det inte kontrolleras på rätt sätt . Bermuda gräs används i stor utsträckning som en turf för idrottsplatser, golfbanor och villa gräsmattor på grund av dess förmåga att motstå tung trafik . Trots dess förmåga att motstå torka , behöver den vatten minst en gång i veckan för att stanna grönt. Bermuda gräs kräver fullt solljus och tål inte skugga bra . I sydvästra Missouri , utsäde din gräsmatta i slutet av våren till början av sommaren . Vattna fröna dagligen tills de gror . När grodde , behålla fukten tills gräset etablerar fullt . Om du blandar varm- och cool-säsongen gräs , overseed din Bermuda gräsmatta med Kentucky bluegrass eller perenna rajgräs för en grön gräsmatta året runt . Köpa och sälja fescues

fescues är den primära gräs i Missouri gräsmattor på grund av deras anpassnings karaktär . Rörsvingel är en cool säsongen gräs som är också motståndskraftig mot torka . Den har en grov till medel textur och gör en bra allmänt ändamål grästorv . Trots sin identifikation som en svala vädret gräs , tål rörsvingel höga temperaturer . När rätt vattnas , trivs rörsvingel i de flesta Missouri väderförhållanden.

Fina fescues kommer i en mängd olika sorter . Även rörsvingel är ett grovt turf gräs , fina vingel typer är mindre toleranta mot tung trafik . Vissa sorter av fina fescue prestera bra i skuggiga gräsmattor , såsom Chewings , röd , och smygande . Beroende på sort, några fina fescues växer i klasar och inte krypa , medan andra sorter gör. De flesta fina svingel sorter trivs i fattiga , sandiga jordar med torra förhållanden . Blandas med engelskt rajgräs , kommer en gräsmatta med fin vingel blir mer slitage tolerant och sjukdomar och insektsresistent .