Hur man bygger Former för betong Flowerbed Kant

Ett ​​konkret stävjande runt växtbäddar skapar en solid försvarslinje , vilket skapar en barriär mellan de fabriksområden och krypande gräs . Tålig betong är också längre livslängd än några andra alternativ , vilket gör den tid och ansträngning för installationen väl värt det genom åren . För att skapa trottoaren kanten , måste du bygga en ram att hålla cementen på plats tills den härdar . Detta åstadkoms med virke och lite konstruktion på plats . Detta är vad du behöver
Platt - kant spade
1/2-inch-thick plywood
Måttband
Ström såg
Gravel
Stamp verktyg
Trä stakes
Hammer
Borra
1/2-tums skruvar
Cement mix
Skottkärra
Spackel
Visa fler Instruktioner
1

Gräv ett dike 5 inches bred och 8 inches djupt längs din växtgränser. Använd en flat spade för att skapa raka väggar längs insidan av diket .
2

Skär en 1/2-inch-thick ark ( s) av plywood i strimlor 12 inches bred , med hjälp av en motorsåg . Mät och markera träet klart innan du skär för att se till och med nedskärningar . Addera 3

Linje insidan av diket med plywoodremsor, trycka dem till den vertikala väggen . De bör hålla sig över marken 4 inches .
4

Fyll diket med 4 inches av grus och stöt ner med en handstampverktyget. Grus kommer att ge en stabil bas för din betong och även hjälpa till att hålla plywood pressad mot sidorna av diket.
5

Knacka trä pålar i marken längs utsidan av plywood för att hindra dem från att böjning ut när betongen gjuts. Från insidan av diket , för att borra 1 - tums skruvar genom plywood och in insatserna tvinga styrelser mot smuts väggar .
6

Blanda cement och vatten i en skottkärra , efter förpackningens anvisningar . Blanda tills du får en konsistens som liknar en tjock milkshake . Häll cementblandningen in i konkret form för att fylla diket till toppen av plywoodremsor . Jämna ytan av cement med en murad murslev för att jämna ut efter gjutning .
7

Avlägsna plywood när betongen har härdat. Fyll i kanterna med smuts , och tryck försiktigt in längs sidorna med foten för att överbrygga klyftan . Addera