Förhindra att vårfrost Skador i örtagårdar

vårfrost är ganska skadligt för oskyddade örtagårdar . Frostkänsligaörter som pelargon och basilika är oftast oförmögna att överleva hårda frostskador. A 2 - till 3 - tums lager av organiska kompost ( blandning av tall halm , kokos böna skrov , lövträ bark , bark och sågspån ) under växtsäsongen är bra skydd för örter som gräslök , mynta och fänkål . Starka , torkning vindar utgör också ett hot mot olika örter och därför flera åtgärder måste vidtas för att säkerställa deras överlevnad . Detta är vad du behöver
Strimlad bark , halm eller löv
papper eller tyg
Plasthinkar
Gamla duschdraperier eller ovikta tidningar
Visa fler Instruktioner
Hur man startar

1

Välj de växter du vill skydda från våren frostskador . Välj de örter som har mindre vinterhärdighet . Placera frostkänsligaväxter i skyddade lägen där solvärmen kan reflekteras också.
2

Täck med 2-3 inches av strimlad bark , halm eller löv runt anläggningen .

Billiga 3

Täck örter med papper eller tyg för isolering . Se till att det inte finns några öppningar för värme att fly . Stöd draperi av en ram så att den inte kommer i kontakt med bladverk . Ta bort beläggningar varje morgon när solen går upp .
4

Placera en hink upp och ner över en ört som är placerad bort från gruppen . Placera en sten på skopan för att hålla den på plats över natten .
5

Strö växter med vatten på nätterna när frosten förväntas . Som vatten fryser , är värme som runt växterna . Addera