Hur mycket kostar en Cubic Yard av Mulch Väg

? Mull är en viktig del av landskapsarkitektur för både bostäder och företag . Mull är någon beläggning som ligger ovanpå marken i syfte att undertrycka ogräs , att hålla fukt i , moderera de marktemperatureroch ge ett snyggare utseende till ett område med växter. Mulch kan också omfatta gångvägar genom en trädgård . Täckningsmaterial är antingen oorganiska , såsom berg , däck återvunnet gummi eller plast ; eller organiskt material som trä bark och flis , kokosfibrer, halm , löv och till och med klippt gräs . Mulch kan vara tillfällig eller konstruerade för en stående ansökan . Skillnad i vikt

trädgård leverans företag säljer sina bulkprodukter av den kubiska varvet . Detta är 26 kubikfot och tre kubikmeter kan lätt fylla på baksidan av en normalstor pickup . På grund av de stora skillnaderna mellan olika typer av kompost det göra någon skillnad om vad som är i kubik gården . En organisk kompost väger runt 200 till 500 pund. , Medan en kubisk gård av sten kompost kan väga från £ 2600 till nästan 3000 £ . Ek väger mer än tall för samma volym , så även inom samma kompost som träflis en kubisk gård av bitar av ek kommer att väga mer än tallmarker.
Fukt

Fukt påverkar också vikten av organiska täckningsmaterial . Flis som är nyklippt kommer att väga betydligt mer än flis som är torra . Vattnet har avdunstar från de torra markerna och räknas inte mot vikten . Av denna anledning har material säljs i volymprocent och inte till vikten. Annars en person skulle köpa en uthyrare belopp för samma eller högre kostnader .
Rock Densitet

Densiteten av oorganiskt material påverkar också dess vikt . Lava rock används ofta som täckmaterial , som är floden rock . Lavastenar är lätt och porös , som är två av dess starka försäljningsargumenten . Porositeten för det gör det möjligt att fälla vatten som sedan matar jord över tiden. River Rock är dock en tätare sandsten med liten eller ingen håligheter . Det kommer att väga mycket mer än en lika stor volym av lavastenar .
Transport

transportera stora mängder tung kompost med en konsument pickup kan orsaka problem om den väger inte beaktas. Det är lätt att överbelasta kapaciteten hos fordonet och har det misslyckas. Även en liten yta på 160 kvadratmeter kan ta 2 kubikfot floden sten om det görs på rätt sätt . Det är nästan 6000 £ . av sten som skall transporteras , vilket är långt utöver konsumentfordonsfunktioner. Att ha distributionsföretag leverera kompost kan kosta mer , men det kommer att göras av de riktiga fordonen . Addera