Home & Garden >> Hem Trädgård >> Garden & Lawn >> Trädgård Verktyg och material >> Content

Nackdelar med att använda Rock som Mulch

Rocks - i sådana former som grus , floden stenar och lavastenar - göra en dekorativ , långvarig kompost som ofta används för landskapsplanering och perenna trädgårdar . Under vissa omständigheter , men stenar är långt ifrån idealiskt , speciellt för intensivt odlade områden som grönsaksodlingar , som gynnas av temperaturreglering och organiskt material som tillhandahålls av täckningsmaterial såsom hö och halm . Kostnad

Rocks är inte nödvändigtvis dyra , men det är nästan alltid nödvändigt att köpa dem någon pris ; andra former av kompost kan fås gratis eller till en minimal kostnad . Många trädgårdsmästare har tillgång till stora mängder gräsklipp eller löv , som båda gör utmärkt kompostmaterial . ( Gräsklipp bör delvis torkas innan de appliceras på jorden . ) Skörderester såsom torkad ärta vinstockar (Pisum sativum) kan också användas som täckmaterial vid noll kostnad . Om dessa material inte är tillgängliga , kommer jordbrukarna ofta säljer bortskämd hö till mycket låga priser . Sådan hö kan inte användas för utfodring av djur , men det gör oftast en fin kompostmaterial .

Removal

Rocks kan skapa problem när det blir dags att ta bort din kompost . Vegetabiliska trädgårdar är vanligtvis mulched endast för en del av växtsäsongen , och till och med perenner och landskapsarkitektur områden behöver regelbunden förnyelse . Stenar är svåra att avlägsna på grund av deras ringa storlek och deras tendens att sjunka ner i jorden. Detta är särskilt besvärande om stenarna är tillräckligt stora för att hindra en hacka eller annat verktyg som används för att rensa eller odling .

Näringsämnen

En av de främsta fördelarna av organiska täckningsmaterial ( t ex halm , hö eller gräsklipp ) är att de lägger till näringsämnen och organiskt material i marken som de successivt bryts ner . Detta gör det möjligt att bekämpa ogräs och förbättra din jord på samma gång . Rocks bidrar inte organiskt material i marken , och eventuella mineralnäringsämnen i berget släpps så långsamt att jordförbättrings är försumbar .

Temperatur Effekter

Organisk kompost är uppskattad för sin förmåga att fungera som en isolator som hjälper till att bibehålla temperaturen hos jorden. Rock, å andra sidan , inte är en isolator. Mulch är ofta tillämpas i slutet av våren när jorden har värmts upp . Organisk kompost hjälper till att skydda marken från extrema temperaturer på sommaren ; denna effekt är särskilt gynnsam för cool- säsongen grödor som sallad och ärtor , som föredrar svalare jord . Som växtsäsongen går mot sitt slut , hjälper organisk kompost för att behålla värmen ackumuleras under sommaren , och detta håller växter som växer senare i höst . Rock kompost kommer inte att ge dessa fördelar . Addera

från:http://hem.98905.com/garden-lawn/garden-tools-supplies/1012004090.html

Copyright © Hem Trädgård All rights reserved.