Hur Tulip träd Seed

? Även kallad gul poppel , tulpanträd( Liriodendron tulipifera ) mognar eventuellt upp till 100 meter hög och 50 meter bred med en upprätt , oval till kolumn liknande silhuett . I mycket sen vår till tidig sommar , producerar grönaktiga blommor som liknar tulpaner , därav trädets namn . Native till en vidsträckta östra Nordamerika , är det tulpanträd som odlas som prydnads , stor skugga träd i US Department of Agriculture anläggningen hardiness zoner 5 till 9a . Fortplantning

Tulip träd är blomväxter - blommande växter . Blommorna innehåller manliga ståndare som gett ifrån sig pollen och kvinnliga pistiller som innehåller fröämnen som eventuellt blir frön . När pollen når pistillen , sker befruktningen när den manliga genetiska materialet smälter med fröämnet . Reproduktion i tulpanträdger frön med variabel DNA . Även om alla frön som gror blir tulpanträd, de har olika egenskaper och genetiskt material jämfört med moderträdet.
Blomma Funktioner

Eftersom tulpanträdväxer så lång och blommor förekommer främst i de övre grenarna , det är inte lätt att se en blomma. Med bladen som redan utvecklats i slutet av våren till början av sommaren , filial tips bära en ljus gröngul , skålformad blomma som mäter 2 till 3 inches i storlek . Inne i blomman är en kontrasterande apelsin fläck på kronbladsbaser. Insekter pollinerar blommorna . Enligt US Forest Service , tulpanträdblommar i april i södra USA och i juni i de norra delarna av sin härdighet område .

Frukt

efter blomblad avhopp , de befruktade fröämnen utvecklas till en kon -liknande , ljusgrön frukt 2 till 3 inches lång . Varje strut innehåller lappade samaras eller bevingade frön, som innehåller en eller två frön. Över sommaren mognar konen , ändrar färg från grönt till gult och slutligen brun- tan och torkar ut till hösten . Den smala , spetsiga Samaras i konerna scatter i vinden i sen höst till tidig vinter . Vissa frukt kottar kvar på grenarna över vintern och fortsätter att sprida Samaras i vinden i följande vår.
Seed Insight

Franklin T. Bonner av US Forest tjänsten södra forskningsstation i Mississippi säger att tulpanträdså unga som 9 år får börja blomning och sätta frukt med frön . Normalt är träd i åldersgruppen 15 till 20 år förväntas blomma och bära frön . Medan många frukter utvecklas på ett tulpanträd , inte alla Samaras i den konformade frukter innehåller frön . Faktum är att i genomsnitt endast 10 procent av alla Samaras hus livskraftiga frön , även om den siffran varierar från träd till träd och år till år . Addera