Hur man gör en Hypertufa Container

Hypertufa är en lätt gjort konststen . Receptet är rörigt , men enkel att följa . När du väl lära dig att göra hypertufa kan du använda receptet för att skapa din egen trädgård krukor eller tråg i olika former, storlekar och utföranden . Det kan även användas för att producera originella skulpturer . Det är ett okomplicerat sätt att föra den slående utseende av natursten till din trädgård . Saker du behöver
Engångshandskar
andningsskydd : äldre blad
3 delar perlit
3 delar torv
1 - fot fyrkant fibermesh
2 delar Portlandcement
Plast blanda bin
vatten
Plastbehållare
Linolja
träpinne
Spackel
Plastfolie
Visa fler Instruktioner
1 Engångshandskar kommer att hålla händerna rena och skydda dem från kalk i cementen .

Ta på engångshandskar och andningsskydd . Drapera ett gammalt lakan runt arbetsområden så att golvet skyddas . Häll de tilldelade mängder perlit , torv , fibermesh och Portland cement i en stor plastblandningskorgen. Kombinera ingredienserna med tillräckligt med vatten tills blandningen närmar sig konsistensen hos färskost och kan hålla sin form när den formas till en boll. Tillsätt vatten långsamt eftersom det är lättare att lägga till vatten än det är att ta bort ett överskott .
2

Placera plastskålenupp och ner på arket . Coat utsidan av plastskål med linolja så att hypertufa kan lätt avlägsnas senare. Packa en 2 - tums lager av hypertufa runt plastskål , så att väggen av krukan blir tjockt och robust. Klappa den ordentligt så att blandningen obligationer till sig själv och inte falla sönder av. Addera 3

Se till att platta till det som kommer att bli botten på krukan så att den färdiga produkten kommer att vara stadig och inte vingla när den placeras på marken . Använd låspinnen att peta 1-3 dräneringshål i botten på krukan. Jämna sidorna ner med en murslev och sedan täcka hypertufa behållaren med plastfolie och ställ åt sidan i skuggan under minst 5 dagar för att låta cementet härda .
4

När du tar bort plasthöljet , vrid potten över och dra ut plastskålen. Skölj av hypertufa behållaren flera gånger under de kommande två veckorna . Detta gör att eventuella kvarvarande kalk från cement att spolas bort .
5

Placera din nya hypertufa behållaren i sin valda plats . Fyll på med jord och blommor , beundra och njuta . Addera