Home & Garden >> Hem Trädgård >> Garden & Lawn >> Flower Garden >> Content

Vad är syftet med Plant Food

? Gödsel kallas ofta växtnäring , därför att den levererar viktiga näringsämnen dina växter behöver för att frodas . Växter omvandlar solljus till näringsämnen också, men de är oförmögna att göra detta på ett effektivt sätt om deras rötter inte matas tillräckligt för att stödja ordentlig blad tillväxt . Utfodring dina växter är viktigast på våren , när de vaknar upp från ett vintersömn. Varför använda växtnäring ?

När växter går vilande eller avsluta sin växtsäsong på vintern , de behöver inte mycket mat . De använder näringsreserveri rötterna för att överleva i de kallare månaderna . När de börjar knoppas och växa , de använder upp resten av de reserver som får nya löv som kan börja absorbera solljus . Utan annan tillströmning av mat för rötterna , växterna har svårt att växa och bygga upp nya reserver för nästa vinter .
Näringsämnen

Gödnings erbjuder vanligtvis tre huvudsakliga näringsämnen till växter : kväve , fosfor och kalium . Dessa hjälper stöd blad tillväxt , blad färg , bloom tillväxt och fruktutveckling. I mindre mängder , växter behöver också ytterligare näringsämnen som kalcium , svavel , järn och magnesium , som ingår i de flesta vegetabilier . Växtnäring kommer med olika nivåer av dessa näringsämnen , så kolla etiketterna för en lista på vilka växter maten är avsedd för .

Tecken på inte tillräckligt med mat
< p > När växterna är flera år gammal , behöver de inte så mycket gödsel som nyare anläggningar . Unga plantor trivs när matas korrekt . Utan tillräckligt med mat , växter tenderar att uppvisa hämmad tillväxt jämfört med sina potentiella höjder och färre blad än normalt. Bladen kan också vara gul eller grön med områden av gult . Bladen kan falla av , vilket ytterligare skadar plantan genom att inte tillåta den att samla näringsämnen från solen. Om du märker något av dessa symtom , är det dags att mata din anläggning .
När ska Feed

Varje anläggning har olika näringsbehov, men alla behöver gödning i våren efter att tömma sina vinterreserver. Vissa gör också bra med ett skott av växtnäring i början på hösten , när de börjar lagra upp reserver för nästa vinter . Grönsaker och växter som blommar hela sommaren behöver ofta mer gödning än andra växter , ofta fyra till sex veckor . Övergödning kan orsaka en del av samma symptom som en brist på mat , eller det kan stimulera tillväxten så mycket att anläggningen inte kommer in sin normala dvala fasen . Detta kan leda till att växten dör när den första frosten träffar . Följ etikettgödningsinstruktioner som hjälper dig att avgöra när , förutom våren , dina växter behöver äta . Addera

från:http://hem.98905.com/garden-lawn/flower-garden/1012003177.html

Copyright © Hem Trädgård All rights reserved.