Är Red Abyssinian Plantera Giftigt för katter

? Det är lätt att associera den röda Abyssinian bananplanta ( Ensete ventricosum " Maurelii " ) med katter , eftersom en stiliserad katt föder också går under namnet Abyssinian , men det är den enda länken mellan dem . Den Abyssinian bananplanta är en vintergrön perenn som ser väldigt mycket ut som en bananplanta med sina 10 - tums långa, paddelformade blad . Får sin exotiska utseende ger en katt ägare paus , men din katt är mer benägna att skada växten än tvärtom . Abyssinian Banana Växter

Den Abyssinian bananplanta är inte en bananplanta ( Musa x paridasiaca ) alls, men det ser ut som en . Dess robusta stammen växer till 40 meter i tropikerna , 20 fot när planterade i US Department of Agriculture anläggningen hardiness zoner 10 till 11 . Den växer till och med frukt som ser ut som små bananer , bara tre inches lång , dekorativa men oätliga . Arten odlas för sina 20 - tums , prålig blad som ger en tropisk lockelse till en bakgård eller trädgård .
" Maurelii " Sort

" Maurelii " är en kultivar av abessinska bananplanta . Dess röda bladverk och bladvecken har förtjänat det gemensamma namnet röd Abyssinian banan . Denna sort är lättare att passa in i en bakgård eftersom det stannar ungefär hälften så lång som de ursprungliga arterna , bara att stiga till 20 meter i tropiska klimat , 10 fot i tempererade och kära . Dess blad är proportionellt mindre också. Växtens vita blommor visas i sommar efter att anläggningen är 3-5 år gammal . Några trädgårdsmästare hugga växterna till marken varje år , och dessa kan aldrig blomma eller frukt .
Care

perenn med sitt tropiska arv behöver solen för att frodas ; även om det kan växa i halvskugga , är fullt direkt ljus bäst . Plantera den i väldränerad , ekologiskt rik jord . Anläggningen behöver också tillräcklig bevattning för att hålla jorden fuktig under sin sommarväxtsäsongen. Den röda Abyssinian bananplanta bör skyddas från hårda vindar och strömmar kall luft ; sina stora blad riva mycket lätt.
Toxicitet

röd Abyssinian bananplanta är inte giftig . I själva verket , i Etiopien växterna är en livsmedelsgrödor och bladstjälkaroch pseudostems ger stärkelse näring till cirka 15 miljoner människor . Etiopier koka växternas rhizomer och äta dem som potatis , konsumera frövita och använda blomstjälk som en grönsak . Anläggningen ger mat för djur också. Inte överraskande , inte Abyssinian bananplanta inte ASPCA s giftiga växtlista för katter , och din kisse borde vara säkert runt den. Addera