Duncan Phyfe tabellstilar

Duncan Phyfe var en skotsk möbelsnickare som arbetade i Amerika . Han gjorde sitt bästa arbete 1800-1815 och var en möbeldesigner i den federala stil , som var populär under åren efter frihetskriget . Hans tabeller gjordes för att kunna multipurposed och var ofta utformade med löv och andra mekanismer som kan expandera dem . Elements

Phyfe var förtjust i mässingsknoppar och drar och dekorationer . Han insisterade på bästa mahogny , ett tropiskt trä som var ännu svårare att få då än den är nu . Han skulle inte använda ett inlägg av ljusare trä men skulle använda en panel av vackert kornat mahogny på en tydligare mahogny . Örnen med vingar och lyran var populära motiv i hans arbete . Phyfe inte bara införlivas lyror i några av hans möbler , men de hade ofta riktiga strängar av mässing . Vissa tabeller hade lyra piedestaler på fyra tunga ben ristade med akantusblad .
Klaff Tabeller

Eftersom han gillade hans bord att ha flera användningsområden , Phyfe anställd tappade blad i många av dem. Ett matbord kan expandera från 25 inches till 13 meter lång . Ett soffbord hade drop blad stöds av böjda fästen . Benen och bårar mellan dem hade spiral reeding . Reeding innebar benen hade fåror i dem som klassiska kolonner . Kjolen av denna tabell hade förgylld hårdvara också, och Phyfe varumärke spread - bevingade örnen placerades under kjolen . En Pembroke tabell , en tabell som traditionellt hade tappat blad och en låda som i ett förkläde i tabellen , hade långa slanka vassbevuxen ben på hjul eller små hjul , så att den kunde flyttas runt .


arbete och Sömnad Tabeller

ett arbetsbord hade tre lådor , ekollon faller på de nedre hörnen och ett stativ bas . Det var små och kan stoppas undan när den inte används . En annan sömnad bord hade stöd formade som urnor . En annan arbetsbordethade en tambour front , vilket innebar fronten gjordes av remsor av vass eller limmade på en duk som rullas tillbaka trä . Tabellen hade också en ledad topp som avslöjade en skrivtavla . Tabellen kan också användas för att sy .

Kort Tabeller

En spelbord hade också acanthus blad ben , och akantusblad också ristade på de två kolumner som tjänstgjorde som tabellens piedestal . Liksom arbetsbordet , hade det ekollon droppar på de nedre hörnen . En av Phyfe s smartaste kort tabeller hade en stålstång i den ihåliga urn -formade stöd som ordnas sina blad på ett sätt som gjorde det klart för spel . Annars var det en enkel konsolbord . Addera