Hur man bygger en runda piedestal Soffbord

Gå den billiga medel density fiberboard produkt och bygga en rund piedestal soffbord med ett lövträd som du väljer . Lövträd såsom körsbär , lönn eller ek är extremt hållbara och ge en lyxig känsla med sin silkeslena eller distinkta säd . Välj hög kvalitet lövträ brädor minst 3/4-tums tjock för detta projekt . Till skillnad från andra vardagsrum bord , är soffbordet kort , med knäböj ben för att möjliggöra enkel åtkomst från soffan . För bästa resultat , köpa en färdigbyggdpiedestal bas med svarvade ben som finns i ett hem förbättring center . Detta är vad du behöver
Hardwood styrelser
Trälim & Bar klämmor
Rak kant
Pin
String
Pencil
Borr och bits
BANDSÅG
router
Sander
Sandpapper
Tack tyg
Måttband
Pre - tillverkade trä piedestal bas
Träskruv
Brickor
Visa fler Instruktioner

1

lim 04:56 lövskog styrelser tillsammans , noga med att inte få någon lim på toppen av brädor . Kläm ihop brädorna med stångklämmoroch låt torka . Efter torkning , de mindre styrelser hålla sig samman för att skapa en stor styrelse som du skär i en cirkel . Denna cirkel blir bordsskivan på soffbordet .
2

Bestäm exakt mitt på bordsskivan . Använd en rak kant för att lätt dra två diagonala linjer från vänster och höger sida , för att skapa ett stort " X " i mitten av bordsskivan . Addera 3

Bind en sektion av strängen till stiftet. Knyt en penna i den andra änden av strängen . Placera stiftet vid centrum av den "X" Med stiftet håller strängen spänd , rita en cirkel med penna. Avlägsna sprinten och snöre .
4

Skär runda bordsskivan vid dina blyertsmarkeringar med bandsåg .
5

Skär ett dekorativt ogee kant eller rundad näsa kant runt bordsskivan med routern .
6

Sand grov kanterna på bordsskivan med sandpapper . Sand toppen av bordsskivan med en slipmaskin . Se till att inte gräva i bordsytan med slipmaskinen , eller du kommer att skapa ojämna dips på dess yta .
7

Torka av bordsskivan med en putstrasa .
8

Placera bordsskivan upp och ned så att undersidan är vänd uppåt . Placera den färdiga piedestal bit , upp och ner , i mitten av cirkeln på undersidan av bordsskivan . För att hitta den exakta mitten placering av sockeln basen inom cirkeln , mät avståndet av de fyra kanterna på sockeln plattform till de omgivande kanterna på bordsskivan .
9

Borra hål genom den översta plattformen av sockeln och in i bordsskivan. Se till att inte borra genom den övre ytan på bordsskivan .
10

Placera en bricka över den första träskruv . Doppa den gängade delen av träskruv i trälim och borra skruven genom piedestalen plattform stycke och in i bordsskivan. Lägg de andra träskruvar på samma sätt .
11

Vänd bordet med rätsidan upp på sina nya piedestal bas ben . Torka hela , färdiga soffbord och piedestal med en putstrasa . Stain och tätning enligt önskemål . Addera