Hur Dye en ottomansk

Köpa ny ottoman är ett bra sätt att förbättra utseendet på ditt vardagsrum . Men om du inte har råd med en ny eller om du älskar din befintliga ottoman och det bara behöver en ansiktslyftning , du kan färga det själv . Oavsett om din ottoman är gjord av läder eller klädda med tyg , med rätt kemi och tillräckligt med tid , kan du färga den ottomanska dina önskemål . Arbeta i ett väl ventilerat utrymme som kan stängas av från barn eller husdjur i några dagar . Detta är vad du behöver
Handskar
Tidningar eller trasa
Sponge
Bucket
Milt rengöringsmedel
Sprayflaska
Aceton
bomull dukar
Läder färgämne
Läder efterbehandling sealer
textilfärg
Matt shampooer
Foam hantverk pensel
Sponge
Värmekanon
Skyddsväv spraya
Visa fler Instruktioner
Färgning en läder Ottoman
1

Använd handskar och gamla kläder . Sprid tidningar eller en plast trasa på golvet . Placera ottoman i mitten .
2

Tvätta ottoman med en svamp doppad i en hink med varmt tvålvatten . Skölj med en ren svamp doppas i rent vatten. Låt torka . Addera 3

Häll aceton på en ren bomullstrasa och gnugga läder i cirkulära rörelser för att rengöra den . Applicera den aceton ofta och ren och torka ottoman ordentligt .
4

Spraya en liten del av Osmanska med rent vatten för att dämpa den . Häll en liten mängd av läder färgämne på en ren bomullstrasa och gnid in den i fuktigt område med cirkulära rörelser , som arbetar färgämnet i lädret tills färgen är jämn. Fortsätt denna process , arbeta dig runt hela ytan av ottoman . Polera lädret med en ren trasa . Om färgen är inte så mörk eller ens som du vill , tillämpa en annan kappa eller två , polering efter varje skikt . Låt torka enligt tillverkarens etikett.
5

Spraya ett litet område av ottoman med läderbehandling sealer . Arbeta in den i läder med en ren bomullsduk , återigen med hjälp av cirkulära rörelser . Arbeta dig runt ottoman tills det hela är förseglad . Låt det torka ordentligt innan du använder fotpall.
Färgning ett Klädd Ottoman
6

Välj tyg färg enligt ottoman nuvarande klädsel . Om det finns slitna fläckar , fläckar , eller en mörk nyans eller ett mönster , behöver du en mer täckande färg än om klädseln är en ljus , färg .
7

Rengör ottoman väl med en matta shampooer fastsättning stoppning. Hyr en om du måste . Använd inte aerosol klädsel schampo eftersom det lämnar en film bakom som stör färgningsprocessen . Skölj med rent vatten i shampooer maskin och få ut så mycket vatten som möjligt . Du kan fortsätta med färgn även om tyget är lite fuktig .
8

Blanda textilfärg med vatten enligt tillverkarens anvisningar . Om ottoman är fortfarande fuktig från rengöring , behöver du mindre vatten .
9

hjälp av en skum hantverk pensel , tillämpa lite textilfärg på en osynlig del av det ottomanska att se till att du gillar resultatet . Om du arbetar så snabbt som möjligt , applicera ett skikt av textilfärg över hela ottoman . Börja på toppen och arbete från de mest märkbara områden för att de minst märkbara områden . Om du måste blanda mer färg , kommer gränserna mellan de torrare och fuktigare områden inte på ett självklart område . Det första lagret får inte täcka det ottomanska som du vill, men tillämpar den första pälsen jämnt . Låt färgen torka .
10

Applicera ett andra skikt och låt torka . Applicera ett tredje skikt om så är nödvändigt med en svamp med hjälp av en dutta rörelse. Låt denna torra. Applicera inte ett fjärde skikt eftersom färgen blir för tjock .
11

Späd en accentfärg av tyg färg 15 till 30 procent med vatten om din ottoman har fortfarande en fläckig look . Badda accentfärg på med en ren svamp i en fri hand mönster eller använda schabloner eller stämplar . Låt det osmanska botemedel för 48 timmar
12

Värm klädsel i 1 - . Till 2 kvadratmeter stora sektioner med en värmepistol för 3 eller 4 minuter åt gången . Håll värmepistol tillräckligt långt från den ottomanska att undvika brännhet det . Var noga med att inte bränna huden eller någon trä eller plast finish av ottoman . Upprepa uppvärmning förfarandet för hela ottoman och låt bota ytterligare 48 timmar .
13

Rengör ottoman igen med mattan renare klädsel fäste med hjälp av lite mild tvål . Skölj väl med maskinen och rent vatten . Ut så mycket vatten som möjligt. Torka ottoman med hjälp av värmepistol .
14

Spraya på ett skyddande tygsprej enligt tillverkarens anvisningar . Låt den torka helt . Din ottoman är klar för användning . Addera