DIY Läder Cube ottomanska

Oavsett om du kallar dem fot avföring, Hassocks eller tuffets , ottomaner är mångsidiga små möbler . För deras storlek, läder ottomanerna är ofta dyr ; Men , kan du bygga en som rivaler färdigköpta versioner . Så länge de övre och nedre rutor av plywood är en halv tum större än de fyra sido torg , kan du göra ett kubformat ottoman så stor eller liten som du vill. Den erhållna ottoman bildrutan kommer att vara en försumbar en - halv tum längre än en perfekt kub. Välj en borr som har samma diameter som skruvskaftetför att borra hål som håller trä spricker . Saker du behöver
4 plywood torg , 23 -för - 23 inches , 1/2-tums tjock
Borrmaskin
Borr uppsättning
Phillips ( cross- head ) bit
1 1/2-tums träskruv
2 plywood torg, 23 1/2-by-23 1/2 inches , 1/2-tums tjock
Phillips ( cross- head ) bit
Läder dölja
Pencil
utility sax eller skalpell
Framing kvadrat
Måttband
Yardstick
Aerosol lim
quiltvadd
sax
Matta nubb
Tack hammare
Dekorativa klädsel nubb
4 låsning möbler hjul
Visa fler Instruktioner
1

Lägg en 23 - av - 23 - tums fyrkant av en halv tum plywood på ett arbetsbord . Stand annan matchande fyrkant på kanten och stum den mot en kant av botten kvadrat.
2

Borra hål , åtskilda ungefär tre inches isär , genom sidan av den upprättstående plywoodskiva och in i kanten av bottenarket . Växla borr för en stjärnskruvmejsel bit , och sätt in en 1/2-tums trä skruvar genom var och en av styrhålen .
3

Vrid L - formad plywood enheten över till stå upprätt med en 23 - av - 23 - tums sida av plywood ramen mot dig och fast hörnet upprätt till vänster. Den andra 23 - av - 23 - tums fyrkant av plywood ska peka bort från dig på den vänstra sidan av ramen .
4

Butt en annan 23 - av - 23 - tums plywoodskiva mot rätten änden av ramen och bildar nästa hörn . Borra hål , fördelade som tidigare, genom sidan av plywood och i kanten av arket som är vänd mot dig , sedan in skruvarna för att fästa hörnet.
5

Rotera monteringen med det sista öppna änden av torget ramen till höger .
6

Förborra och fäst den senaste 23 -för- 23 plywoodskiva till slutet av arket som är vänd mot dig , vrid sedan kuben till pre - borr och fäst den sista kurvan .
7

Placera en 23 1/2-by-23 1/2-tums kvadrat med en halv - tums plywood ovanpå fyrkantig ram . Borra hål genom det övre skiktet och i ramen längs varje sida , sedan in skruvarna för att fästa den övre till kuben . Vänd kuben över , och fäst den andra 23 1/2-by-23 1/2-tums fyrkantig plåt till botten .
8

Ställ kuben på den grova eller sueded sidan av läder . Följ utsidan av kuben på lädret med en blyertspenna . Trace en annan kontur 4 inches bredare än den ursprungliga kontur . Skär läder tillsammans andra kontur med verktyget sax eller en skalpell .
9

Sprid ut resterande läder , sueded sidan uppåt . Ställ kuben på lädret så nära den vänstra kanten av skinnet som möjligt. Spåra den vänstra kanten av kuben på den vänstra kanten av huden med en blyertspenna .
10

Rulla kuben över lädret mot rätt fyra gånger . Spåra den högra kanten av kuben på lädret med en blyertspenna . Rita en annan rak linje 4 inches till höger om den spårade linjen . Skär läder längs den vänstra linjen och den bredare rätt kontur .
11

Ställ en vinkelhake på lädret med ena benet i linje med den vänstra kanten av huden och den vinkelräta benet över den nedre kanten av huden, som pekar åt höger. Spåra den nedre kanten av torget med en blyertspenna .
12

Rikta en måttstock med den spårade blyertslinjen. Förläng linje över huden med en penna till rätt skurna kanten . Skär läder över blyertslinjen.
13

Mät upp den vänstra sidan av skinnet till 28 inches och markera den . Rikta torget längs den vänstra kanten av huden med dess vinkelräta ben som sträcker sig över lädret på blyertsmarkeringen . Spåra dess kant , sedan förlänga linje över huden med en måttstock . Skär läder på blyertslinjen.
14

Spray lim över toppen av kuben . Placera ett ark av quiltvadd på limmet , och trimma bort överskottet runt kanterna med en sax .
15

Spray lim runt sidorna av kuben . Linda kuben med vadd , och trimma bort överskottet .
16

Center läder torget på toppen av kuben , högra sidan uppåt . Tryck på en kant av läder över sidan av kuben. Hammer mattan nubb genom lädret i underkant och in i kuben , placerade 3 inches isär . Rotera kuben 180 grader och upprepa längs den motsatta sidan. Upprepa längs de två återstående sidorna , men lämna hörnen lösgöras .
17

Tryck lädret på ett hörn över åt vänster till en jämn veck runt hörnet . Fäst den nedre kanten av vecket till kub med mattan nubb . Upprepa i varje hörn .
18

Vik en längre kant av rektangulär läderbit över 2 inches med den högra sidan av huden vänd ut och vecket vänt bort från dig mot kuben . Rikta in den vikta kanten med den övre kanten på en sida av kuben . Hammer dekorativa stoppnings nubb genom huden och in i kub en halv tum under den övre kanten av vecket . Utrymme för stift 1 tum isär eller mindre . Vik och upprepa längs den nedre kanten av huden och kuben .
19

Vrid kuben till nästa sida, upprepa vikning och häftning i övre och nedre vikta kanter . Fortsätt tills sidorna av kuben är täckta och du kommer tillbaka till utgångspunkten .
20

Vik den fria kanten av läder under och please ner längs hörnet , eller tack ner det först och trimma bort överskottet läder längs hörnet. Läder kommer inte fransa liknande tyg burken.
21

Lägg mer dekorativa stoppnings nubb ned båda sidor av varje hörn med användning av samma avstånd som tidigare.
22

Vrid kub upside ner. Rikta en låsning möbler caster nära varje hörn . Sätt i skruvarna genom länkplattornaoch in i botten av kuben . Addera