Hur fixar Flisas Veneer på Spånskiva

Faner gör det möjligt för snygg möbler att komma med en överkomlig prislapp . Tabeller, skrivbord, bokhyllor, sängar, stolar och köksskåp kan alla framställas från spånskiva eller plywood , som är mycket billigare än massivt trä, och täckt med ett mycket tunt skikt av fast eller faux trä, vinyl eller plast. Ofta är det svårt att säga att en fanérbelagdmöbel är inte massivt trä utan nära inspektion . Tyvärr är faner benägna att flisning , som kan lämna din pjäs med en ful lapp på utsatt spånskiva . Inte bli av med det : reparera den själv . Detta är vad du behöver
Brukskniv
Metall linjal ( tillval ) katalog ritpapper
Replacement faner
Trä lim eller epoxy
Clamp ( tillval )
Visa mer instruktioner
1

Klipp bort alla lösa delar av faner med en mattkniv . Om chipet är oregelbundet formade , använda en metall linjal som skär den i en rektangulär form för att montera ersättnings faner lättare .
2

Matcha faner chip med ersättnings fanér , finns på de flesta järnaffärer . Addera 3

Beskriv den exponerade lapp av faner på ritpapper . Observera riktningen av träfibrerna , om tillämpligt. Klipp ut den spårade mönster .
4

Placera ritpapper utklipp ovanpå fanerskivor och placeras så säden på plåstret matchar dina anteckningar om tillämpligt .
5

Klipp ut faner med brukskniv och använda metall linjal som guide .
6

Placera faner utklipp över det kala området som ska lagas . Trimma kanterna för bättre passform om det behövs .
7

Coat baksidan av faner utskärning med ett tunt lager trälim eller epoxy . Tryck utskärningen på plåstret och hålla den på plats tills limmet börjar att ställa in . Om det är nödvändigt och möjligt , dra åt en klämma på plåstret för att hålla den på plats . Addera