# >> Hem Trädgård >  >> Furniture >> Media Storage >>

Hemlagad DVD Förvaring

Även DVD-filmer är definitivt mindre och lättare att lagra än sina föregångare - VHS-bandet - de kan fortfarande ta upp mycket utrymme . Kreativa lagringslösningar finns att köpa i nästan alla detaljhandeln varuhus eller elektronikaffär . Dock kan dessa ofta vara dyra eller helt enkelt inte passar in i ditt hem inredning . Om så är fallet , att skapa en lagringsplats för dina DVD-skivor i hemmet är ett stort projekt . Förvaring med Cases

Det finns flera alternativ för att lagra DVD-skivor om du väljer att lagra dem i deras plast fall . Bygga din egen grund hyllan är ganska lätt och kan vara ett bra sätt att bygga upp exakt hur mycket lagringsutrymme du behöver . En enkel träplanka fastsatt på en vägg med konsoler kommer att hålla ett antal DVD-skivor som du behöver . Kom bara ihåg att lämna utrymme för boken slutar . Se till att hyllan är djup nog att fallen inte spiller utanför kanten . Denna metod gör det också möjligt för dig full frihet i att måla eller färgning hyllan för att matcha din inredning samt köpa någon rad hylla hängslen , från enkla " L " fästen till mer avancerade hylla innehavare .

För mer flitig byggare , en full DVD förvaringsväska , ungefär som en bokhylla , kan byggas för att passa alla utrymmen . Använd en tunn bit plywood för baksidan av ärendet för att ge extra stöd och skapa en serie hyllor precis som en bokhylla . Med tillräckligt stöd , kan dessa hängas från väggar , eftersom DVD-skivor är ganska ljus .
Lagra DVD Utan Cases

Lagra DVD utan deras fall kan vara lite svårare . DVD-fodral syftar till att skydda skivan från repor och hålla box set tillsammans . Dock är huvuddelen av utrymmet en DVD tar upp fallet , och du kan lagra betydligt fler DVD-skivor i ett mindre utrymme om du väljer att inte utnyttja de fallen .

Ett kreativt sätt att lagra DVD-skivor ur ärendet är att använda stift för att hålla dem på en kork styrelse . Den mjuka kork skadar inte ytan på DVD och det ger en intressant och unik dekoration på väggen också.

Du kan också få ett stort ark av mjukt , tungt material , såsom filt eller sammet , och sy fast det på ett ark av klar , böjlig plast . Sy runt hela arket . Sedan syr en serie fyrkanter stora nog att rymma en DVD , som lämnar den övre öppna . Det mjuka materialet skyddar DVD ytan , medan plasten gör att du kan se vilken DVD är i spåret . Du kan sedan hänga här från någon vägg som dekoration , eller så kan du hänga den ur vägen på baksidan av en garderobsdörreller någon liknande . Addera