Om Lädersoffor

Lädersoffor var en gång bara för de mer välbärgade , men dagens skinnsoffor kan vara överkomliga och hållbara samtidigt som den är så lyxigt som någonsin. Att välja rätt typ av skinnsoffa är också enklare än någonsin tack vare den stora mängd information som finns tillgänglig på nätet . Läs om skillnaderna i läderkvaliteteroch kvalitet innan du går in i möbler showroom . Typer

Det finns olika typer av läder som används för att täcka soffor . Naturligt läder , som också är känd som full anilinläder , är en av de mest lyxiga . Nubuckläder är naturläder som har borstad för en mjuk , mockaliknande känsla . Pull - up anilin läder är naturläder som har behandlats med en speciell vax och olja beläggning för att ändra utseendet på soffan när det åldras . Semi - anilinläder är också speciellt belagt , men för skydd , inte utseende . Pigmenterad läder är polerad och färgad för färgkonsekvens .
Funktioner

Naturliga skinnsoffor är dyra och lätt färgade eller skadade som de lämnas utan beläggning . Nubuckläder är det svårt att upprätthålla eftersom behandlingsprocessen lämnar det mycket absorberande . Pull -up- anilin är också dyr och tillsatsen av beläggningen gör lädret slits ojämnt , vilket resulterar i ljusa och mörka kontraster över tiden. Semi - anilinläder har en beläggning för att skydda den från fläckar och är mycket mer hållbara än naturläder . Pigmenterad läder kan vara extremt hållbara och lätta att underhålla . Den pigmente process möjliggör enhetlig färg under hela soffan .
Identifiering

Att veta vilken typ av läder täcker en soffa kan vara så enkelt som tittar på priset. Naturlig och nubuck kunde sälja för flera tusen dollar , medan pigmenteskinnprisernabörjar på $ 500 till $ 600 sortiment . Naturliga och nubuck görs uppifrån spannmål , medan pigmenteskinnsofforkan göras från botten säd , eller spaltskinn .
Funktion

Avgöra vilken typ av skinnsoffa till inköp bör bero på din livsstil . Om du är inredning ett exklusivt kontor , kan fysiska eller nubuckläder passar dina behov . Om du har barn och husdjur , då pigmente läder skulle vara bäst , men semianilinläder kommer också att arbeta . Soffor gjorda av högsta skinn ska hålla en livstid , medan spaltskinn lädersoffor har en livslängd på cirka fem år . Att förstå skillnaderna i läderkvaliteteroch ytbehandlingar kommer att göra inköp och leva med din skinnsoffa mycket lättare .

Fördelar

Vissa skinnsoffor är mer hållbara och lättare att underhålla än stoppade soffor . Som bästa skinn åldrar , det blir mjukare och vackrare . Rengöring ett spill på en pigmenterad skinnsoffa kräver oftast bara vatten och en mjuk trasa . Fina skinnsoffor varma till din kroppstemperatur i kylan och förblir sval vid beröring i värmen . De gör det också för att sträcka samtidigt som deras form . Lyxen av en fin skinnsoffa är något du kommer att njuta av i många år . Addera

Vorherige Seite

Nästa artikel