Hur göra en Metal Soffbord

Soffbordet verkade under slutet av den viktorianska eran , då den höll tjänsten kaffe medan gäster chattade . Dagens soffbord är en catch-all för allt från spelkontroller till askkoppar , och ofta tjänar som fotstöd . Gör det tillräckligt robust och ett soffbord kan även fungera som extra sittplatser för gäster . Metal soffbord , om all metall eller glas - toppad , ser bäst i en modern eller modernt vardagsrum . Saker du behöver
Måttband
2 stycken 3/16-inch stålplåt
Täljsten markör
Plasma cutter
Wrap -around ögonskydd
Hörselskydd
24 - och 80 - grit slipskivor
Flapper hjul
Höger - vinkelslip
4 stycken 30 - tums - långa , 1 - tums diameter stålstav lager
Bänk skruvstäd
Propan fackla
låstänger
4 styrstålhjul
110 - volts gasfri MIG svetsare
svetshjälm , handskar och full läder
Wire hjul
Visa fler Instruktioner
1

Mät det område där du vill placera ditt soffbord , för att se till att utrymmet är stort nog för en 15 till 18 - tums gången runt den. Justera storleken på soffbordet för att passa det området . Till exempel, om det tillgängliga området är 72 inches med 60 inches , kommer den att rymma en 42 - tum till 36 - tums - långa , 30 - tum till 24 - tum bred soffbord .
2

Stack två stycken 3/16-inch-thick stålplåt , skär till dina valda dimensioner , ovanpå varandra med alla kanter flush . Använd en täljsten markör för att skissa en form för tabellen på stålplåt. Addera 3

Don din svetshjälm, handskar och full läder. Öppna alla butiksdörraroch fönster och slå på någon frånluftsfläktar . Använd en plasmaskärare att följa täljsten linjer för att göra din bordsskiva och botten .
4

Ta dina handskar och hjälm och don omlott ögonskydd och hörselskydd . Släta ut alla grader längs kanterna av varje bit av stålplåt med hjälp av en 24 - grit slipskiva på en höger - vinkelslip , följt av en 80 sliphjuloch ett klaffhjul, i den ordningen .
5

Säkert en av stålstänger 1 - tums diameter i din bänk skruvstäd , 4 inches från ena änden . Värm en 8 -tums del av stången till körsbärsröd , som är mellan 1300 och 1400 ° F , med användning av en propanbrännare . Ta tag i staven bara förbi uppvärmd yta med en låstång och ge det tre hela vändningar .
6

Låt stången till luft svalna till rumstemperatur innan du fortsätter .
7

Fäst den andra änden av stången i skruvstycke och upprepa uppvärmningen , vrida och luftkylning tills du har vridna alla fyra spön i varje ände .
8

Don din svetshjälm , handskar och full läder. Placera de fyra stavarna på en av formerna platta stål , fördelade så jämnt som möjligt längs och över bredden som möjligt , så att de pekar mot taket . Svetsa varje stång på plats .
9

Lägg bordsskivan under de fyra stavarna och justera den tills kanterna är så nära att spola med tabellen botten som möjligt . Svetsa bordsskivan till varje stång .
10

Placera de fyra styrstålhjul så att de är så jämnt fördelade längs längden och tvärs över bordet som möjligt och svetsa dem på plats .

11

ge hela tabellen en borstad finish med en tråd hjul på en höger - vinkelslip . Addera