Läder Vs . Tyg soffa

En soffa förstärker tonen och stilen i rummet , och om du väljer lyxigt läder eller komforten i velour eller väv , bör en soffa hålla i många år . Det är en viktig hushåll inköp , och så du bör vara noga med att välja den som bäst passar dina behov . Eftersom det är både en dekorativ och funktionell del , är det lämpligt att lista de kvaliteter soffan måste ha. Både läder och tyg har sina fördelar och nackdelar ; känna dem , och jämföra dem med dina krav , kommer att hjälpa dig att fatta rätt beslut . Stilar av Soffor

Både läder och tyg soffor finns i de flesta inredningsstilar , men vissa stilar är bättre lämpade för en täckande än den andra . Läder är vanligare i modern , samtida land eller traditionell inredning men är sällan i en viktoriansk stil rum . Samtida soffor kan använda både läder och tyg i en soffa . Duk är väl lämpad för kurvor och överdrivna rundhet , medan läder är bättre lämpad för vassa stilar .

Läder Fördelar

Läder är svårt att rippa eller riva . Det är lätt att rengöra och , om det vårdas i enlighet med tillverkarens instruktioner , ska hålla i många år . Det bör pågå i minst fyra gånger längre än en tyg soffa . Läder inte piller , fransar eller --- om hög kvalitet --- blekna i solen så fort som tyg , och mjukheten och patina av läder ökar med åldern . Katter tenderar att föredra sina repor inlägg till skinnsoffor . Läder är en förnybar resurs och anses vara ett grönt alternativ till konstgjorda fibrer som fastnat .

Läder Nackdelar

Läder är en av de dyraste soffa beläggningar . Därför att dess fördelar är så välkända , är efterfrågan på skinnmöbler hög . Läder kan vara hala ; kuddar inte stanna på plats på en skinnsoffa , och filtar glida av . Fläckar kan vara svåra att ta bort , och försöker göra det kan påverka läder färgämne . Hål är svår att avhjälpa , eftersom lädret kan vara omöjligt att färgmatchning . Läder speglar temperaturen i ett rum , så det blir varm på sommaren och kallt på vintern .

Trasa Fördelar

Duk soffor är oftast mindre dyrare än skinnsoffor för liknande stilar . Mönster , texturer och färgkombinationer som finns i tyg är obegränsade . De flesta tyg soffor kan vara ång - rengöras utan att skada tyget och , om extra tyg köptes med soffa , reparationer eller ersättningskuddarär möjliga . Tyg soffa tyg fastnar inte exponerad hud , och om tyget är en naturlig fiber, såsom linne , kommer det att kännas sval vid beröring på sommaren och varmt på vintern .
Cloth Nackdelar

flesta soffa tyg kommer att blekna med långvarig exponering för solen , vare sig direkt eller indirekt . Tygsoffor kan piller , rippa eller riva , och otillbörliga påtryckningar på skarvar kan orsaka nötning . Tyget kommer att visa bruk på de områden som har störst friktion först --- till exempel den främre rören på kuddar och framsidan av armarna . Dessa områden är svåra att upptäcka - bättringsvägen , och reparationer kan bli dyrt . Även fläckresistenttyg kan ge fläckar , och en del möbeltyg är rengöras med enbart lösningsmedel . De flesta klädsel - tyger har vissa konstfibrer , som ofta är produkter av oljeindustrin . Addera