Vad ska titta efter i att köpa en kniv Bestickset

Det finns ett brett utbud av kniv uppsättningar bestick . De finns i olika material , mönster och kanter , och komma med olika typer av garantier . Saker att titta efter när man köper bestick uppsättningar inkluderar antalet knivar , vad knivarna är gjorda av och hur bladet passar in i handtaget . Hur många knivar behövs

För bara en allmän bestickuppsättning, behöver du minst en av varje av följande: En stor hackkniv, en tandad brödkniv , en liten peeling kniv och en filé /urbening kniv. Det är också en bra idé att ha flera biff knivar för när du äter .
Blade Material
p Det finns en mängd olika material knivbladen är gjorda av . En av de vanligaste materialen högre kvalitet är i rostfritt stål . Knivar av rostfritt stål motstå korrosion , och är ganska stark , på toppen av att vara relativt billigt jämfört med andra material av hög kvalitet . High- carbon rostfritt stål är särskilt trevligt eftersom det ger lite flexibilitet .
Handtag Material

Det material som används för att göra kniven handtaget är mycket viktigare än du kanske tror . Trä handtag har en tendens att ruttna eller korrodera. En korroderade handtaget kommer att göra bladet passa löst , vilket kan vara farligt. Leta efter micarta och titan handtag för att de är bäst för en blandning av hållbarhet och styrka . De är mindre benägna att bryta än många andra handtag och är inte alltför tung .
Knife Design

Det sätt som en kniv är utformad är viktigt . Leta efter nitar som är av samma kvalitet som bladet och är även med handtaget för att undvika hakar . Den del av bladet som sträcker sig in i handtaget (kallad tang ) bör gå hela vägen genom på båda sidor. Många kniv tangs bara gå en del av vägen genom knivens handtag eller bara gå igenom på ena sidan . Detta kan få skivan att lossna . Addera