Vilken storlek matbord ska användas för ett Dining Room

Det finns en hel del saker att tänka på när dekorera din matsal och plocka möblerna . Storleken på bordet är en av de första saker du behöver för att fatta beslut om , och flera delar kommer att börja spela för att göra rätt val för dig och din familj . Tabellen sätter stämningen för hela rummet . Kom ihåg att när du väljer din nya tabell som matsal tabeller tenderar att vara längre livslängd än någon annan möbel i huset --- det är en långsiktig investering , så välj klokt . Sitt

Kanske en av de största delarna i att välja storlek på ett matsalsbord är hur många platser du behöver på en daglig basis . Antalet medlemmar i är det minsta antalet platser som du skulle behöva för att placera runt bordet . Bekväma sittplatser arrangemang kräver minst 2 meter utrymme per vuxen vid en dukning . En familj av fyra skulle kräva en tabell med åtminstone 8 meter av längden längs sidorna av en tabell , eller två fot per sida av ett fyrkantigt bord . För en liten lägenhet eller ett kök vrå /matplats , ett litet , runt bord som har en omkrets på minst 8 meter skulle vara trånga , men tillräcklig . För eleganta middagar , desto mer utrymme desto bättre . Naturligtvis bör du överväga fler platser om du kommer att vara underhållande ofta .
Rum Storlek

En annan faktor är storleken på din matsal . Om du har ett helt separat utrymme , har du förmodligen gott om plats , men om du har en liten vrå , eller kombination vardagsrum /matsal , måste du göra justeringar för rymden . Även i ett stort rum tillägnat äta en tabell , kan en tabell som övermannar rummet gör området ser små och trånga . Lämna tillräckligt med utrymme för rörelse runt bordet och områden att placera stolar .
Shape

De vanligaste formerna för matsal tabeller är rektangulära , kvadratiska , ovala och runda. Storleken på ditt rum och antalet platser kommer att vara en del av din beslutsamhet på vilken form som passar dig bäst . Annat än att personliga val och stil är de viktigaste överväganden. Rektangulära och fyrkantiga bord tar upp mest utrymme och rundabords tenderar att vara mer platsbesparande .
Familj

Antalet personer i din familj är inte den enda sak att tänka på när man tänker på ditt bord . Personer med yngre barn kommer att ha mer hållbara typer av möbler för att stå ut med ojämnheter ungdomar ta med till en middagsmiljö, men också så mycket extra utrymme som möjligt samt att rymma extra familjeaktiviteter .
Kostnad

Beroende på din budget , kan kostnader spela en roll i ditt beslut om storlek och stil matbordet du väljer . Populära tabeller för formella matsalar är tunga trä eller glasbord, men billigare modeller tillverkade från Formica finns också. Addera