DIY Birch disk

Björk är en av de mest populära träslag eftersom det är lätt att arbeta med, är mycket attraktiv och är inte lika dyr som en del av de övriga arterna lövträ tillgängliga. Ett enkelt skrivbord i björk timmer är inom räckhåll för de flesta amatör träarbetare , särskilt som björk är mycket förlåtande timmer , med fästen väl och limning lätt . Det är också inte benägna att denting eller repor. En enkel design med ett skrivbord och under - desk fack för förvaring av papper, pennor och böcker är möjligt med en helg gedigna arbete . Detta är vad du behöver
3 plankor 1 - av - 10 björk timmer , 50 tum
Trälim
F- klämmor
2 ark 1/2-tums björk plywood, 20 -för - 40 inches
Drill
en 1/4-tums träskruv
2 plankor 1 - av-6 björk timmer , 21 inches
1 planka 1 - av-6 björk timmer , 40 tum
1 3 /4 - tums träskruvar
4 plankor 2 - av-6 björk timmer , 28 tum
G- klämmor
2 3/4-tums fördröjning bultar
Fine - slippapper
Wood fullföljande
Paintbrush
Trä sealer eller lack ( tillval )
Visa fler Instruktioner
göra skrivbordet
1

Lägg en planka på 50 - tums 1 - av - 10 björk timmer platt på arbetsytan . Applicera trälim till 1 -tum kanter längs den 50 -tums sida.
2

anligga mot en bit av 50 -tums en -för- 10 björk lumber på vardera sidan av den limmade en och tryck ihop dem, så att de limmade kanterna har fäst till kanterna av de två yttre plankorna. Detta kommer att skapa skrivbordet , som mäter 30 -för- 50 inches . Addera 3

Kläm de tre stationära plankorna tillsammans med F- klämmor , säkerställa plankorna stannar platt som de är fastklämda . Låt limmet torka .
4

Limma en ark av 20 - av - 40 - tums 1/2-tums björkplywood över undersidan av skrivbordet plankor , centrerad . Fäst plywood på undersidan av skrivbordet med en 1/4-tums träskruv var 5 till 6 tum runt kanten av plywood , och den 6 - tums centers över hela ansiktet av plywood .

göra Under- Desk Hylla Fack
5

Lägg en bit av 20 - av - 40 - tums 1/2-tums björkplywood platt på arbetsytan . Limma en planka av 40 -tums 1 -by- 6 björk lumber upprätt längs en ​​av de 40 -tums kanterna av plywood, så att botten på plankan är i jämnhöjd med botten av plywood eller planka är vinkelrät mot plywood .
6

Lim två plankor av 21 - tums 1 - av-6 virke upprätt mot kortsidorna av plywood . Dessa sido plankor bör spola ändarna av 40 - tums planka av 1 - av-6 virke , för att skapa en kvadrat "U " form runt tre sidor av plywood .
7

fast plankorna till plywood med en 3/2-inch träskruv driven var 5 till 6 inches genom plankorna i kanterna av plywood. Detta är det under skrivbord hylla fack, som kommer att passa runt plywood redan fäst till undersidan av disken . Addera Fästa Uppställning Compartment och Legs
8

Lay skrivbordet platt på arbetsytan , plywood sidan uppåt. Applicera lim på toppar av 1 - by - 6 plankor på hyllan facket . Montera hyllan facket ruta runt plywood på undersidan av skrivbordet ; Det bör passa väl runt utsidan av plywood .
9

Fäst hyllan facket med plywood på undersidan av skrivbordet med en 3/4-tums träskruv drivna var 5 till 6 inches runt utsidan av den övre delen av hyllan fack, i kanterna av plywood fäst till undersidan av skrivbordet.
10

Applicera trälim till en ände av fyra bitar av 28 -tums 2 -by -6 virke , som är ben , samt till de första 6 inches av en 6 - tums ansiktet på varje ben . Lim varje ben på utsidan av hyllan fack, med toppar tätt mot undersidan av skrivbordet ; det bör finnas ett ben i varje hörn av lagringsutrymmet, på 21 -tums sida. Ska tryckas Den sida av benen med limmet på de första sex inches mot sidan av hyllan utrymmet. Säkra med G- klämmor medan limmet torkar .
11

Borra fyra styrhål storlek för skaftet av två 3/4-inch fördröjning bultar genom varje ben och in i sidan av hyllan utrymmet . Fäst benen på hyllan utrymmet med fördröjning bultar genom de borrade pilothålen.
Slipning och Finishing
12

Sand skrivbordet väl med fint slippapper . På grund av dess nära porer , björk sands mjukt och jämnt , men det måste slipas noggrant för att undvika kors korn repor dyker upp om en fläck tillämpas .
13

Applicera trä finish du valt till skrivbordet , eftersom anvisningarna på målgång etiketten detalj . Björk tar fläckar och andra ytbehandlingar väl .
14

Applicera en trä sealer , eller en skyddande lack efter målgång . Björk behöver grundlig skydd mot mögel, insekter och vittring , eftersom det inte är naturligt resistenta mot sådana saker , som andra träslag som ceder är . Addera