# >> Hem Trädgård > >> Furniture >> stolar >>

Hur byter jag läder på en Wassily Chair

? Den Wassily stolen uppfanns på 1920-talet av Marcel Breuer , en känd arkitekt . Denna särpräglade fåtölj namngavs för konstnären Wassily , samtida med Breuers . Designen är en av de tidigaste exemplen på modern stil, och har en sömlös rörformig konstruktion baserad på en cykel. Autentiska Wassilys säljer nu för mer än $ 2000 ( från 2010 ) . Eftersom Knoll möbelföretaget började tillverka dem 1968 , har de haft ett serienummer och Marcel Breuer underskrift stämplat på basen . Tidigare versioner gjordes mellan 1927 och 1968 , men har inte några identifierande stämplar . Det viktiga är att utformningen och storleken - 31 inches bred , 27 1/2 inches djup och 29 inches hög . Om du funderar på att byta ut någon av läder på en Wassily , tänk på att du kanske kompromissa äkthet pjäsen . Detta är vad du behöver
Brukskniv
Saxar
Hylsnyckel
skruvmejsel
läder remmar
Symaskin med läder nål
Läder olja
Måttband

Visa fler Instruktioner
1

mäta bredden på banden som ska bytas ut och köpa skinn som liknar det som finns för tillfället på stolen . Lädret på Wassily stolar är typiskt kohud eller Spinnebeck varumärke transportband läder , och kan vara antingen slät eller täckta med hår . Vissa versioner använder Cordura varumärke nylon band .
2

Ta bort skruvarna eller bultarna från stolen för att ta isär den . Skjut av läderstyckesom ska ersättas . Addera 3

Använd gamla läderrem som mått och skär den nya läder band material till storlek . Tänk på att läder sträckor eftersom det används , så skär för bästa passform .
4

Sy sömmar på vardera änden av bandet för att skapa öppningar för rörram att passa igenom . Led remmen runt ramen innan du syr för att få rätt passform .
5

Skjut in det nya bandet tillbaka på den rörformiga ramen och montera stolen . Addera

Nästa artikel