Home & Garden >> Hem Trädgård >> Furniture >> stolar >> Content

Stol Spöstraff Stilar

Stol prygel är en av de traditionella stilar för att skapa stolar , tvåsitssoffor och andra möbler . De starka och tunna vass som används i denna process är idealiska för vävning och överlappande för att skapa stödjande platser , sidor eller ryggen på möblerna . Ägare av antika stolar kanske vill lära stol prygel stilar så att de kan återanvända familjeklenoder med färsk prygel . Bakgrund

Vissa stol stilar , oftast de med en träram , skapas i en design stil som kallas prygel . Denna process innebär att ta bort den mjukare , yttre skalet från rotting anläggningen för att väva den och producera ryggen på stolar eller sittplatser . Den prygel har ett liknande utseende till vissa flätade konstruktioner ; i själva verket är flätverk resultatet av det inre materialet i rotting växt . Dock använder caning de mer böjliga vass och resultatet är en tunnare tyg -liknande material med en mindre väva. Trots detta gör den robusta natur rotting hud det särskilt starka när vävda .

Metodik

Tillverkare som producerar stolar med prygel får använda manuellt eller maskin automatiserade processer . Den förra innebär att fästa caning till ramen av stolen antingen med lim eller genom att trä de prygel vass genom ramen i sig. Cyrus Wakefield uppfann maskin prygel i slutet av 1800-talet , och denna metod ger prygel material snabbare än hand vävning . Maskiner är i stånd att producera stora rullar av sockerrör i en process som liknar tyg produktion . Rullen pressas sedan till dess avsedda form och säkrade med en vass eller annan splinen i en liknande process som skapar ett fönster på skärmen . Bearbetad sockerrör kallas ibland pressade sockerrör av den anledningen .

Mönster

Vanliga mönster för caned stolar ingår åttkantiga eller sexkantiga maskor stilar . Denna stil använder en kombination av vertikal , horisontell och diagonal vävning . Caning kan också ta formen av en mer traditionell , rak väv . Till exempel erbjuder den Yorkville Caning företaget ett medium och fin nära väva i den här stilen. Fiskbensmönsterär vanliga för stolsitsar , och den färdiga produkten ger ett intryck av diagonala barer på flera lager på grund av det sätt som prygel är vävt . Andra mönster inkluderar ett hårt eller löst nät väva , diamantformade prygel och blommig - inspirerade daisy och knappar motiv .

Variationer

sockerrör kan variera många av de grundläggande mönster helt enkelt genom att öka eller minska storleken på väv, vilket är fallet med de olika storlekar av mask caning samt plana , raka vävar . Utöver detta kan de som framför allt tycker om prygel designa sina egna prygel stilar och eventuellt skriva in dem i tävlingar . Handgjorda design ger fördelen av att skapa funktionella prygel mönster som är individuell och elegant. Addera

från:http://hem.98905.com/furniture/chairs/1012034029.html

Copyright © Hem Trädgård All rights reserved.