# >> Hem Trädgård > >> Furniture >> stolar >>

Kan du Dye en läder stol

? Läder är en långvarig material som är populär för stolar och andra möbler för att det är lätt att rengöra , lätt att underhålla och tål en betydande mängd övergrepp . Läder stolar kan blekna och ändra färg med tiden , eller du kanske vill försöka färga dina stolar när du ändrar färgschemai ditt hem . Läder stolar kan färgas genom att använda produkter som är särskilt utformade för uppgiften . Läder Dye

Läder färgämne är en produkt speciellt avsedd för användning vid färgning läder. Läderfärger finns i en mängd olika nyanser , färger och konsistenser . Vissa läder färgämnen är lättare att använda än andra eller prestera bättre på särskilda typer av läder eller skinn som inte redan har behandlats med andra läderprodukter. Vissa färgämnen behöver bara borstas på lädret för att fungera ; andra kräver lädret som ska blötläggas i färgen för en viss tid för att få bästa resultat .
Beslutar att Dye

Framgångsrikt färgning läder kräver en viss skicklighet för att uppnå professionella resultat. Innan du försöker att färga din stol , bör du överväga varför du vill färga stolen och vilken typ av resultat som du förväntar dig att generera . Det finns en chans att du kommer att skada lädret på stolen när du försöker att färga det . Du bör inte försöka att färga din stol själv om du inte är okej med möjligheten att du avsevärt kan skada den eller göra stolen oanvändbar ( vilket kan hända om skinnfärgen fortsätter att blöda efter att stolen har färgats ) .
Addera Öka dina chanser att lyckas

Vanligtvis de mest framgångsrika läder färgämne jobb är de som gör relativt små förändringar i läder . Till exempel kommer du att ha större framgång röra upp en fläck på stolen som har blekts av solen eller skadas av användning än vad du kommer att försöka ändra en ljusbrun skinnfåtölj i en svart skinnstol. Ju större lapp av läder är att du vill färga , desto mer sannolikt är det att uppleva ojämna , inkonsekventa eller dåliga ser resultat . Om du är osäker på hur stolen tar färgen , måste du testa färgen på en liten , lätt dold del av stolens skinn innan du försöker att färga hela möbel eller något riktigt synliga områden på stolen .

Hur dye läder

När du har fattat beslutet att färga din stol bör du rengöra lädret ordentligt och använda en läder strippa för att ta bort alla kvarvarande oljor, balsam och läder skydda produkter . När lädret är rena och avskalade av så många produkter som möjligt , applicera färgen på stolen enligt anvisningar från de anvisningar som följde med din specifika läder färgämne . Addera