# >> Hem Trädgård > >> Furniture >> stolar >>

Hur reupholster en stol med Naugahyde

Utvecklad och skapade i USA , har Naugahyde tyger blivit en stapelvara i retro -tema renoveringar i hela landet . Idag , fortfarande tillverkar företaget denna traditionella , vinylklädseli en mängd olika ljusa, läckra färger . Använda Naugahyde är det perfekta sättet att ge en traditionell dining set eller ett par barstolar ett retro , 50-talet diner känsla. Den sammanställning mellan traditionella linjer och retro tyg är perfekt för alla med en eklektisk stil och en kärlek till färg . Detta är vad du behöver
platt skruvmejsel eller ishacka
stjärnskruvmejsel ( tillval ) katalog Utility klammerborttagare eller klo verktyg
Disponibel kopp
Chalk
Sharp , tunga klädsel sax
2 till 4 meter Naugahyde tyg ( per stol ) katalog Spray lim
Batting
Klädsel skum
häftpistol
Staples
Trälim ( tillval ) katalog Nail huvud eller andra dekorativa trim
Tin snips
Hammer
dekorlister naglar
visa fler Instruktioner
1

Kontrollera om din sits och rygg är fäst på stolen rama med skruvar . Om så är fallet , ta bort skruvarna och ta bort säten och ryggstöd . Om det inte finns några skruvar som finns , köra en flat skruvmejsel eller ishacka runt kanten på dekorlister för att lossa den . Dra försiktigt bort trim .
2

Leta häftklamrar som håller klädseln på plats . I de flesta fall bör häftklamrar visas direkt . Använd ett verktyg klammerborttagare eller klo verktyg för att dra ut häftklamrar ur sätet botten . Placera häftklamrar i en disponibel kopp när du arbetar , för att förhindra skador från att trampa på en herrelös häftklammer . Upprepa med ryggstödet . Addera 3

Använd en markör att märka varje bit tyg som " Seat " eller " ryggstöd . " Anmärkning om tyget var häftas på baksidan eller kanterna på sits och ryggstöd . Det kommer att vara viktigt för att häfta den ny klädsel på samma sätt .
4

Rulla ut Naugahyde tyget nedåt på arbetsytan . Lägg tyget avlägsnas från sätet på tyget . Lägg tyget avlägsnas från framsidan och baksidan av ryggstödet på tyget . Trace ut bitarna med en bit krita . Använd tunga sax lämpliga för att skära vinyl för att skära ut nya bitar av stoppning .
5

Täck sittdyna med ett lager av spray lim . Linda ett lager vadd runt kudden för att lägga till lite extra mjukhet till sätet . Linda vadd på baksidan av sätet och fäst med häftklamrar runt perimetern .
6

Skär en bit klädsel skum till samma storlek som ryggstycket. Säten med ryggstöd innehåller vanligtvis en trä bit som fäster stolen . Dra av det gamla , sämre skum från trä uppbackning . Spraya uppbackning med spray lim och tryck på den nya klädseln skummet till pjäsen .
7

Täck sitsen med Naugahyde tyget . Dra tyget runt till baksidan av sitsskivan och häfta runt perimetern .
8

Applicera Naugahyde tyg panel på framsidan av stolens ryggstöd . Fäst tyget på plats genom att häfta runt kanterna av ryggstödet. Upprepa genom att lägga till tyg på baksidan av ryggstödet och häftning av den på plats.
9

Placera ryggstödet på stolen ramen. Skruva fast ryggstödet på plats . Vid behov , tillämpa ett tunt lager trälim runt kanten på rygg berömmelse innan du sätter in den stoppade panelen .
10

Hide några synliga häftklamrar genom att lägga spikhuvudet eller annat dekorlister runt kanterna på stol . Skär lister till storlek med hjälp av tenn snips . Håll på plats och hamra små spikar i de öppna hålen i trim . Upprepa runt alla kanterna på den nyligen stoppade stolen . Addera