# >> Hem Trädgård > >> Furniture >> stolar >>

Skillnaden mellan en soffa & en schäslong

En soffa är en medelstor soffa som har armar och ett tillbaka . Den har vanligtvis en hård vadderad sits och rygg med benen som är högre än en modern soffa . En lång armless sits med en bakre och en ryggdel lång sätet med en kort arm på varje ände också hänvisas till som soffor . En schäslong å andra sidan är en lång stol som stödjer utvidgade ben och vanligtvis är reserverad för en person. Den har en tillbakalutad rygg och en enda armstöd . Historia

Både soffa och schäslong går tillbaka i sina olika former för forntida egyptiska tider när kunglig sökt liggande komfort under måltider och underhållning . Medeltida ritningar av en vilstol , som används som en dagbädd , går tillbaka till 13-talet . Vadderad soffor med korta ben som sitter nära marken , vilket kan ses i mycket moderna möbler , har inte riktigt kommit i ropet fram till mitten av 20-talet när den stil introducerades av möbeldesignersCharles och Ray Eames .


Dekorera

en soffa och en schäslong kan arbeta tillsammans i ett rum som kompletterande bitar . Både möbler vanligtvis är klädda . Du kan täcka varje i samma tyg eller komplettera bitarna med hjälp av en blom eller tryckmönster på en soffa och en matchande fast på schäslong eller vice versa . De franska Provincial stilar är vanligast och fungerar bra tillsammans i ett vardagsrum , omklädningsrum eller sovrum . Schäslonger ibland är integrerade i moderna sectional soffor , medan soffor inte har förändrats mycket under åren .
Använder

Båda möbler används för sittplatser . En soffa är en mer formell pjäs som inte lämnar utrymme för slappa . Under tiden , på grund av sitt namn, schäslong är idealisk för lutar sig tillbaka och sätta upp fötterna . Även om du skulle finna det svårt att sova på en soffa på grund av dess styva ramen och kort sits , ofta schäslonger används som schäslonger . En tillräckligt vadderad schäslong kan fungera som en bekväm säng .

Likheter

soffor och schäslong stolar är ofta användbara som fyll -ins för små tomma utrymmen . En soffa passar bra mot en vägg , som ger extra sittplatser i ett rum som redan fylld med möbler . En schäslong sitter väl vinklade ut från ett tomt hörn . Soffor och schäslonger ofta används strikt som inredning , staplade med kuddar och draperad med dekorativa kast . Inte heller är de mest bekväma arrangemang för gäster eller för längre sitter vid besök . Addera