# >> Hem Trädgård >  >> Furniture >> Bäddar >>

En Gavel Gjort med gamla Persienner

Med deras intressanta lameller och paneler , gamla fönsterluckor gör en charmig , one-of - a-kind sänggavel . Antiqued eller nödställda luckor är ofta gynnas av dem som älskar " shabby chic " look . Om lumpen är inte din sak , kan du också måla din sänggavel en ljus , skarp färg för en möbel som ser utställningslokalen nytt . Oavsett vilken väg du går, kommer du att sluta med en trash - till - skatt samlingspunkt för ditt sovrum . Att hitta Shutters

Du har tur om du redan har några gamla fönsterluckor sitta samlar damm i ditt garage eller uthus . Om du inte gör det , de är lätt att hitta på rädda varv eller garage försäljning . Fråga runt och en vän eller släkting kan ha någon de ska ge dig . Om du misslyckas med att hitta några gamla fönsterluckor , kan du alltid köpa nya. Köp träluckor som kan slipas och målas . Vinyl fönsterluckor kommer inte att fungera bra för detta projekt . Också , mäta din säng innan du går och handlar , och köpa tillräckligt med fönsterluckor , så att gaveln kommer att vara lika stort eller något bredare än madrassen , och lång nog för att göra en stor inverkan på ditt rum .
bygga Gavel

Lägg fönsterluckorna på golvet , vänd nedåt, och arrangera dem sida vid sida tills de är önskad bredd . Lägg gaveln ut så att den är tillräckligt hög för att visa när du gör din säng och placera kuddar på den. Den högre du gör sänggavel, desto mer dramatisk blir det .

Anslut luckorna genom att lägga en bräda över botten och mitten av luckorna , och skruva alla luckor till styrelser . Nämnderna tar vara på baksidan av gaveln och kommer inte att visas . Om du vill kan du ge gaveln ett professionellt , färdig look genom inramning på sidorna , lägga till poster på varje sida , lägga benen för att fästa gaveln till en sängram , eller genom att lägga till en längd på listen längst upp .
Addera måla Gavel
p Om dina luckor är täckta av lager av vackra , intressanta peeling färg, kanske du inte vill måla dem . Men om dina fönsterluckor inte har målgång du vill , är allt du behöver göra är att ge dem en kappa eller två i valfri färg . Sand bort all lös , chipping måla först , och använda primer för bästa färgvidhäftning . När du har målat gaveln , lämna den i det ljust , nytt , opåverkad tillstånd , eller antik den genom att slipa kanterna eller ger det ett lager antikviteter glasyr .
Installera Gavel

Om du lagt inlägg eller ben till din sänggavel , håll gaveln fram till din säng ram för att avgöra var man ska borra hål för att fästa gaveln mot sängbotten . Om du inte bygga inlägg eller ben i din sänggavel , då kan du helt enkelt hänga gaveln på väggen och pressa dig säng fram till sänggavel . Du kan fästa den på väggen med skruvar eller D-ringar . Skruvarna kommer att " bita " trä sänggavel mycket bestämt , men väggen kommer att behöva starka väggankare för att hålla sänggavel ordentligt . Addera