# >> Hem Trädgård > >> Furniture >> Bäddar >>

Hur man gör en plattform säng Ram Med hjul

Skapa en plattform säng är en metod för att göra en upphöjd strö stöd utan att ha en sängram eller sänggavel . Genom att säkra hjul på undersidan av plattformen , du lägger mobilitet till sängen , så att du kan flytta den lätt när behov uppstår för ompositionering . Du kan spara pengar på strö med en plattform säng , eftersom den fasta plattformen ger tillräckligt stöd för att göra sig av med en sängfjäder- en plattform säng behöver bara madrassen för att ge en bekväm sovplats yta . Efter att bygga plattformen , bara centrera sängen ovanpå. Vikten av madrassen behåller därför sin place.Things du behöver
Måttband
Madrass
2-av - 4 - tums timmer plankor
Tabell såg
10d spikar
Hammer
3/4-tums plywoodskivor
5 hjul hjul
träskruvar , 1 1/2 tum
Fin - grit sandpapper
Tack tyg
Trä fläck
skumapplikator
Visa fler Instruktioner
1

Mät längden och bredden på madrasser för att bestämma storleken på den plattform du behöver för stöd . Lägg 3 inches till mätningen längden .
2

Skär två 2-av - 4 - tums plankor till mätningen justerade längden , med hjälp av en tabell såg . Skär ytterligare två plankor för att matcha breddmått av sängen . Addera 3

Skapa en ram för din plattform med hjälp av de skurna plankor . Placera två bredd plankor mellan de två längd plankor för att bilda en rektangel , med varje hörn gör en 90 graders vinkel. Spika ramen tillsammans på fogarna med 10d spikar , placera två spikar genom varje längd bit in i slutet av bredd bitar i varje hörn . Stagger spiken placeringen något för att förhindra att dela upp plankorna .
4

Skär tre fler plankor för att passa bredden på sängen . Placera dem mellan längd styrelser, fördelade jämnt över hela ramen , med en kör över ram i centrum . Spika dem på plats genom längden styrelser i plankan slutar att tillhandahålla tjänster över stöd för plattformen .
5

Skär fyra 4 - tums fyrkantiga block från 2 - by - 4 plankor och spika ett block i varje ram hörn för att ge ytterligare stöd till ramen omkrets .
6

Skär trekvarts - tums plywood blad till storleken på plattformsramen, med hjälp av lika stora blad . Placera arken över ramen med kanterna på arken plant mot kanten av ramen . Nail arken på plats , avstånd en spik var 6 inches längs omkretsen av ramen och var 8 inches längs ramen tvärstycken .
7

Vänd ramen över så plattformssidan är vänd nedåt . Placera en caster hjulbas mot varje hörn , placerad en tum från kanterna på ramen så att basen lappar ramled liksom stödblocket . Markera monteringshålen på basen av hjul , sedan ta bort hjulen . Använd en borrmaskin för att borra ett pilothål i varje markerad plats 1,5 inches djupt . Sätt tillbaka hjulen och säkra dem till basen av plattformen med 1,5 tum träskruvar . Lägg ett hjul till mitten av plattformen över mitt stag .
8

Sand alla skurna kanterna på plattformen smidigt med ett fint slippapper . Torka med en putstrasa , sedan vända plattformen tillbaka över på hjulen .
9

Stain trä färgen på ditt val med en skumapplikator . Låt fläcken torka i 48 timmar innan du lägger madrassen tillbaka på plattformen . Addera