# >> Hem Trädgård > >> Furniture >> Bäddar >>

Hur man gör & Bifoga en Klädd huvudgavel till en sängram

En vanlig madrass och rutan våren på en sängram kan se ganska trist i ett sovrum som är tänkt att vara snygg och elegant . Genom att fästa en sänggavel till sängen , kan du göra rummet mer lockande och till och med skapa en samlingspunkt i sovrummet . Lyckligtvis kan även en nybörjare gör en stoppad sänggavel från grundläggande förnödenheter och fäst den i sängramen på bara en dag . Detta är vad du behöver
Måttband
Pencil
2 skivor , 2 av 4 inches
Hand eller bord såg
¾ tum tjock plywoodskiva
Jigsaw
Foam stoppning , 2 till 3 inches tjock hem - dekorera tyg
Saxar
allrengöringsmedel lim , trä och skum säker ,
valfri
häftpistol Träskruv , 2 inches lång
Drill
filtsula , valfri
Visa fler Instruktioner
1

Mät hur lång du vill att den färdiga sänggaveln för att vara . Mät och klipp 2-av - 4 - tums skivor till färdig sänggavel längd , och ställ åt sidan .
2

Mät utrymmet mellan golvet och botten på din nuvarande sängram . Subtrahera denna mätning från den färdiga höjden du reda på i steg 1 . Detta kommer att berätta hur lång den plywoodskiva som du använder som bas för gaveln behöver vara. Addera 3

Mät sängens bredd , och lägga till minst 2 inches så att sänggaveln täcker hela huvudet i sängen . Mät och markera plywoodskiva höjd från steg 2 . Rita en kurva eller inverterat " V " formen på vad som kommer att vara högst upp på din sänggavel . Annars kan du bara göra en rak linje . Klipp ut plywood längs dragen linje , med hjälp av en sticksåg .
4

Mät och skär en bit av skum i samma storlek som din plywood , plus 2 inches i längd och bredd . Mät och kapa en bit tyg till storleken på din plywood , plus 8 inches i längd och bredd .
5

Bred ut tyget på golvet , med framsidan av tyget nedåt . Centrera skum över tyget så att 3 inches av tyg sticker ut på alla fyra sidorna . Centrera plywood över skummet. Applicera ett allrengöringsmedel lim mellan plywood och skum , om så önskas .
6

Linda tyget runt till baksidan av plywood i toppen . Fäst tyget med en stapelvart2 inches. Linda nedre tygkanten på baksidan och säkra . Linda sidorna och häftning , lämnar hörnen lös .
7

Dra varje hörn av tyget uppåt , och sedan lägga den över mot mitten av gaveln . Se till att hörnen inte ökat i fronten och är så smidig som möjligt . Staple hörnen till styrelsen när de är slät .
8

Mät avståndet från mitten av sängramen på sidoskenorna . Hitta mitten längs undersidan av plywood och mäta ut denna lika långt till vänster och höger . Markera dessa punkter .
9

Lägg dina 2-av - 4 - tums skivor vertikalt över plywood vid varje markerad sida . Ta den övre kanten av varje bräda i jämnhöjd med den övre kanten av plywood på toppen av gaveln . Fäst skivorna med plywood med träskruv placerade var 10 till 12 inches . Stå gaveln upp och trä den bakom sängen .
10

Rikta in sidoskenorna med 2-av - 4 - tums skivor , som fungerar som benen på sänggaveln . Leta upp de förborrade hålen i sängramen som det kom från tillverkaren , och se var de ansluter med sänggaveln . För in en skruv genom varje hål och in i 2-av - 4 - tums skivor bakom ramen . Addera