# >> Hem Trädgård >  >> Furniture >> Bäddar >>

Hur man bygger en säng Nook in i väggen

Alkover i väggen i ett rum visar ofta ett hinder när arrangera säng möbler , men att bygga en sängplatsi väggen optimerar utrymmet , vilket frigör golvet för aktiviteter eller möbler . I många rum , garderober sticker ut från väggen och lämnar ett spår som är perfekt för en sängplats. En ram byggs mellan de två väggarna för att stödja en madrass och trim alternativ bidra till att uppnå en inbyggd utseende . Dormer utrymmen fungerar också bra för att bygga säng skrymslen . Beroende på storleken på alkoven , kan utrymmet rymma en tvilling eller full - size säng . Detta är vad du behöver
Platt bar
Måttband
Chalk
Razor kniv
2-av - 4 - tums timmer
Geringssåg
Trälim Billiga 3 - tums träskruvar
borrmaskin
Stud Finder Review 2 - av-6 - tums skivor
3/4-tums plywood
Wallboard täcker
1/2-tums plywood
Gjutning
Visa fler Instruktioner
1

Ta bort eventuell bottenplatta eller kvartsrund trim från alkov med en liten plattjärn .
2

Mät madrassen som skall användas och mäta djupet och bredden av området mellan väggarna. Om madrassen är smalare än djup alkov , planerar att ställa in sängen i något , att skapa en infälld läpp . Addera 3

Markera en linje på golvet för framkant madrass , med en bit krita . Om rummet är matta , skär ut mattan med en rakbladsknivför att avslöja undergolvet . Markera madrassen området på undergolvet .
4

Klipp sex stycken 2-av - 4 - tums timmer att matcha mätningen mellan de två väggarna . Dessa är de horisontella stödplattor för sängramen.
5

Stack två stycken med breda sidor inför varandra , gäller trälim och låt torka enligt produktetiketten. Skruva ihop bitarna med 3 - tums träskruvar ; använda två skruvar vid varje ände och använda ytterligare uppsättningar av två åtskilda 6 inches isär ner längden av brädan skruvar. Upprepa en gång till för att göra en andra färdig pjäs ; avsätta
6

Skruv två av styrelserna i golvet med 3 - tums träskruvar . ; Använd en regeldetektor att lokalisera golvbjälkarna för att säkerställa att styrelsen förankras väl . Ett styrelseuppdrag rumpor upp mot väggen och framkanten av den andra styrelseuppdrag ställer upp med krita linje på golvet .
7

Bestäm önskad höjd för toppen av madrassen , använd sedan madrassen tjocklek för att beräkna den nödvändiga längden för de 16 vertikala stöden . Om önskad finish höjden på madrassen är 24 inches och madrassen är 4 inches tjock , måste sängramen står för 20 inches av höjd . Den sängram utnyttjar totalt tre två -för- fyra horisontella stödplattor som har en faktisk tjocklek på 1 ½ -inches vardera. Subtrahera totalt 4 ½ inches från 20 - tums höjd som krävs för att få 15 ½ inches för var och en av de 16 vertikala stöd .
8

Cut 16 vertikala stöd från 2-av - 4 timmer med hjälp av beräkningar för önskad bäddhöjd . Skär skivorna med en geringssåg för att få en ren, rakt snitt genom varje styrelse .
9

Stack två vertikala stöd med breda sidor inför varandra , gäller trälim och låt torka enligt produktetiketten . Skruva ihop bitarna med 3 - tums träskruvar ; använda två skruvar upptill , två i centrum och två vid bottnen. Upprepa med de återstående vertikala stöd tills du har åtta färdiga bitar
10

Skruva vertikalstöden till de horisontella stödplattor installerade på golvet . ; en stöd anligger mot väggen vid vardera änden av den horisontella plattan och de andra två är åtskilda jämnt mellan ändarna . Var och en av de horisontella plattorna kräver totalt fyra vertikala stöden . Sätt i skruvarna i vinkel för att säkerställa en korrekt grepp ; kanske du föredrar att förborra pilothål och använda 3 - tums plåtskruvar
11

Placera de återstående två horisontella stödplattor ovanpå de vertikala stöden . ; dessa är de dubbel staplas 2 - by - 4s som avsatts i steg 5 . Applicera trälim till vertikalstöden , om så önskas , sedan skruva fast stödplattan till vertikalstöden med 3 - tums träskruvar insatta i vinkel .

12

Mät utrymmet mellan de främre och bakre stödstrukturer , skär sedan två stycken 2-av - 4 timmer till denna längd .
13

Skruva dessa bitar på plats med 3 - tums träskruvar på huvudet och foten av sängen för att skapa slut knapar att rymma madrassen . Slut klotsar är installerade med breda sidor vänd i och toppen av klotsarna jäms med toppen av stödstrukturer .
14

Kör en elektronisk regeldetektor längs varje vägg för att lokalisera tapparna , då förankra slut knapar på väggen genom reglarna .
15

Mät bredden och djupet av den färdiga sängram , skär sedan resårbottnar för att passa ramen. Skär en 3/4-tums bit plywood för att täcka hela området ramen eller klippa flera 2 - av-6 - tums skivor till djupmätning och utrymme dem 1/2-tums isär ner sängramen . Skruva på plats med 3 - tums träskruvar i hörnet av varje 2 - av-6 eller placerade 6 -inches isär på plywood .
16

Mät framsidan av den färdiga sängram , täck sedan med ditt val av Wallboard beläggningar , såsom sheetrock eller plywood täckt med träfanér , TRÄPANEL eller beadboard . Om du vill kan installera lådor eller skåp dörrar för extra lagringsutrymme i de tre öppna utrymmen mellan vertikala stöd . Måla dessa ytbehandlingar någon färg som passar till resten av rummet .
17

Lägg till den inbyggda effekt med en proscenium - arch - stil ram installerat över sängen , med hjälp av en bit 1/2 - tums plywood skära med ditt val av design , såsom ett tält - formad ram eller böjd design. Skruva fast en 2 - by- 4 in i takbjälkar och skruva två korta bitar i reglarna i toppen av väggen - dessa bitar måste vara kortare än bågen stycket . Skruva fast plywood båge in i 2 - by - 4s med 3 - tums träskruvar för ett säkert grepp . Måla plywood och avsluta med listen, om så önskas .
18

Ställ madrassen på plats på toppen av plywood eller 2 - av - 6 resårbottnar . En låda våren är inte nödvändigt för denna struktur . Addera