Home & Garden >> Hem Trädgård >> Furniture >> Sovrumsmöbler >> Content

De sanningar & Myter om Memory Foam Madrasser

Memory skum produkter har blivit allt mer mångskiftande eftersom madrasser gjorda med materialet först marknadsföras i USA i början av 1990 . High- end minne skum madrasser kan kosta tusentals dollar , så att konsumenterna skulle göra klokt i att skilja fakta från reklam hype om fördelarna med att sova på ett minne skum madrass . Historia

På 1970-talet , var NASA-forskare arbetar med att utveckla ett skum för rymdfarkoster platser som skulle skydda astronauter från G- krafter liftoffs och landningar . NASA släppte patentet för skummet i det offentliga rummet på 1980-talet . Ett svenskt företag utvecklades det ursprungliga formel i dagens minne skum . Den använde skummet ursprungligen för sjukhus madrasser . Då utökat sitt sortiment till att omfatta madrasser för konsumenterna . En amerikansk affärsman anslöt svenskarna under 1990-talet för att producera minnesskumprodukterunder varumärket Tempur - Pedic .
Egenskaper

Memory skum är öppna celler , temperaturkänsliga densiteten mäts i pounds per kubikfot som spänner från 2,5 till 8 kg. Ju tätare skum , desto mer värme det fällor . Värme och tryck av en kropp bringar skummet att sprida ut och forma sig kring kroppen på toppen av det. När trycket och värmen tas bort , rebound egendom eller Indrag Force Deflection återgår skummet till sin ursprungliga form .

Myter

minne skum madrasser marknadsförs som outlasting konventionella madrasser , men hållbarheten hos ett minne madrass beror på tätheten av skum som används för att göra det . Om madrasser är gjorda av skum på mindre än 3 kg. per kubikfot av densitet, kan de snabbt förlorar sin "minnes"- förmåga. Madrasserna är också marknadsförs som dammkvalsterresistent . Den täta sammansättningen av alla skummadrasser , minne skum eller inte , gör det svårt för parasiterna att föda och fortplanta . Men ingen madrass är helt fri från dammkvalster .

Sanningar

marknadsföring av minne skum madrasser på grund av deras överlägsna förmåga att stödja en kropp genom att uppfylla den sovande , vilket avlastar tryckpunkter , verkar födas genom oberoende forskning . Den täta sammansättningen av madrassen tillåter också bedmates att röra sig utan att störa varandra genom isolering av flödet av madrassen. Vissa konsument recensioner beskriver lindring från smärta , både under och efter sova på sängen .

Varningar

Minne skum madrasser kan presentera en lukt problem när nya , som orsakas genom en process som kallas "out- gasning. " Detta orsakas av material som används för att tillverka madrasser. Om de sändes ut för en dag eller två när ny , försvinner lukten brukar . Bristen på andningsförmåga på den täta skummet har lett till klagomål från konsumenter om madrasser är för varmt på sommaren och för hårt vid låga temperaturer . Addera

från:http://hem.98905.com/furniture/bedroom-furniture/1012128717.html

Copyright © Hem Trädgård All rights reserved.