Hur Klipp Plywood för en sängbotten

En av fördelarna med att skära plywood , i motsats till medium density fiberboard eller spånskiva , är att plywood är lättare på hemmaverkstadsågblad . Men vid trimning en plywoodpanel för att använda som en sängbotten , det är nästan omöjligt att klippa en rak linje på en stor , otymplig ombord med hjälp av en tabell såg . Även om en vertikal panel såg är rätt verktyg för jobbet , få hem hantverkare äga en sådan dyr maskin. Därför är den enklaste lösningen att göra en korrekt skär guide och sedan använda en handhållen cirkelsåg för job.Things Du behöver
8 - fot - by- 12 - tums remsa av 1/2-tums plywood
8 - fot - av - 2 - tums remsa av 1/2-tums plywood
Fyra plast soda flaskbackar eller liknande
Cirkelsåg
stål måttband
Pencil
Justerbara klämmor
3/4-tums träskruv
Sladdlös borr /skruvdragare
skruvmejsel bit
3/4-tums plywood panel
två såg hästar
Straight
Visa mer instruktioner
1

Ha en hem - förbättring uttag eller brädgården skär två 8 -fots längder av 1/2-tums plywood på en korrekt panel såg ; ett stycke 12 inches bred och de andra 2 inches bred .
2

Stöd 12 - tums hela styrelsen på fyra inverterade plast soda flaskbackar eller liknande strukturer .
3

Mät avståndet från insidan av din sågklinga till den yttre uppåt utskjutande kant sågen basen med en stål måttband . Lägg en tum och överföra denna mätning till båda ändarna av 12 -tums bred remsa av plywood med måttbandet och penna.
4

Placera två tum bred remsa av plywood på toppen av 12 - tums hela styrelsen . Linje den högra kanten av tunna band med märkena på ändarna av styrelsen , och klämma bägge bitar tillsammans med justerbara klämmor .
5

Fäst den tunna remsan till en bredare styrelse med en rad av 3/4-tums träskruv avstånd 8-12 inches isär , med hjälp av en skruvdragare /skruvdragare och skruvmejsel lite . Detta kommer att vara vägledande för basen av din cirkelsåg .
6

Flytta brädan så att den högra kanten sticker ut ungefär 2 inches över kanten av stöden . Placera den vänstra kanten av din cirkelsåg bas mot guiden genom att trycka på avtryckaren , håll sågen basen mot styrningen , och trimma bort den långa kanten på 12 - tums hela styrelsen att slutföra pricken till din allen .

7

Placera en 3/4-tums plywood panel på ett par bockar . Mät och märk ut skurna linjer i din säng bas på panelen med en linjal och penna . Försiktigt linje kanten av din allen upp med den långa skärlinje och klämma skär guide till panelen med justerbara klämmor .
8

Håll i vänstra kanten av cirkelsåg bas mot klippboken, tryck på avtryckaren och trimma den långa kanten av brädet till storleken . Upprepa genom fastspänning av skärstödet mot restsnittslinjenoch trimning kortsidan av sängbotten till storlek . Addera